Прочитај ми чланак

„Фараон“ из Лесковца Цветановић и Мирослав Мишковић заједно на утакмици у Катару

0

Контроверзни градоначелник Лесковца Горан Цветановић нашао се у друштву власника "Делте" Мирослава Мишковића. Њих двојица су заједно гледали утакмицу Србија и Камерун на Светском првенству у Катару.

Многима није јасно како су се Цветановић и Мишковић нашли на истом месту и то баш на Светском првенству у Катару, а овај тренутак забележио је новинар Бојан Илић.

Иако су новинари Решетке упитали кабинет градоначелника Цветановића откуда он у Катару, мислећи на то ко је финансирао ову пустоловину првог човека Лесковца, његов кабинет то није желео да коментарише.

Цветановић је иначе годинама присутан на политичкој сцени, где обавља функцију градоначелника Лесковца. Нажалост, широј јавности више је познат по својим гафовима. Својевремено се маскирао у фараона, говорио о томе како се електрична енергија претвара у механичку, и саветовао грађане како да њихов пас постане најлепши.

Цветановић се често хвали и тиме да је као студент медицине продавао грожђе на лесковачкој пијаци, али и успео да добије титулу “џентлмена године” због тога што за коцерте естрадних певачица издваја милионе из буџета.

Међутим, први човек Лесковца поред најразличитијих знања и вештина поседује и кривични досије, у коме је забележена осуда за насиље и то над бившом женом коју је ударао дршком пиштоља, шутирао и у коју је пуцао.

Са друге стране, Мишковић је као први човек „Делте“ познат грађанима Србије. Он је годинама међу најбогатијим Србима, а цело богатсво доведено је у питању када је СНС доласком на власт 2012. године кренула у обрачун са њим.

Вучић је тада најавио нулту толеранцију према корупцији, након чега је отворено кренуо против Мишковића који је приведен. Поступак је вођен дуго година, а епилог је такав да ће грађани Србије платити Мишковићу 30 милиона евра на име одштете.