Прочитај ми чланак

„Фантомски Кризни штаб не постоји, кривична пријава против њих!“

0

- Кризни штаб НЕ ПОСТОЈИ! Нека новинари питају "чланове": покажите решење Владе о вашем именовању! Нема! Јер не постоји! Само фантомски Вучићев штаб. Законска Комисија никад није основана! Зато сам са Владимиром Тодорићем тужила кривично Брнабић и "чланове" плус због лажи и обмана - навела је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, подсећајући да је 30. јуна ове године поднела кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву због изазивања опште опасности, и угрожавања здравља и живота од стране "фантомског Кризног штаба", а све у циљу, како је тада навела, одржавања избора.

Тепић је подсетила на ове чињенице, апропо измене јучерашње одлуке Кризног штаба о обавезном ношењу маски на отвореном.

– Сви заједно су обмањивали јавност још од марта, а да су врло свесно темпирали првозараженог. За њих је епидемија почела тек након расписивнаја избора. Овај такозвани Кризни штаб не постоји. Он је фантомски штаб. Не постоји ни један акт, одлука, решење, ни један траг о његовом оснивању у Службеном гласнику. Ми га сматрамо приватним штабом режима Александра Вучића и клике, параваном који би оправдао атмосферу до избора – истакла је Тепић у јуну, објашњавајући разлоге своје тужбе.

Подсетимо, последња у низу контроверзних одлука поменутог Крозног штаба је она од јуче ујутру, када је саопштено да је обавезно ношење маски и на отвореном простору да би, неколико сати касније након великог броја негативних реакција, та одлука била преиначена од обавезе до препоруке.