Прочитај ми чланак

Европрајд почео неславно: Уз сликање незаконито подигли дугине заставе па уклонили

0

Након што су јуче, у понедељак 12. септембра, незаконито подигнуте заставе дугиних боја испред Палате Србије, приликом отварања тзв. Европрајда, поменуте заставе су већ током дана биле уклоњене.

Наиме, Европрајд чије одржавање је планирано у Београду од 12-17. септембра, јуче је уз присуство америчког амбасадора отворен, након што су постављене заставе дугиних боја, без српске заставе, испред Палате Србије на Новом Београду.

Након што су покретачи литија Уједињени за традицију и породицу указали да је то кршење закона и да ће организовати скидање дугиних застава и постављање српских застава испред Владе Србије, а сходно Закону о употреби заставе и државних симбола, члану 2. став 1, државне власти Србије су уклониле поменуте заставе.

Заставе дугиних боја не представљају нити једну државу, нити међународну организацију с којом Влада Србије има потписан било какав споразум о сарадњи,  те тако не могу, не само испред Палате Србије, Владе Србије, него и испред других државних органа, бити постављене нити самостално нити са заставама државе Србије, већ могу једино да буду истакнуте на приватним догађајима, док трају ти догађаји, а затим морају бити одмах склоњене.

А шта је поводом свега рекао главни и одговорни  уредник Србин.инфо Дејан Петар Златановић који је синоћ био испред Палате Србије и снимио да више нису тамо дугине заставе, погледајте у видео прилогу испод па о свему донесите свој ваљани суд.