Прочитај ми чланак

“Евро прајд”: Стижу европарламентарци- МУП организаторима обећао најјаче обезеђење

0

Долазак на овогодишњу масовну геј параду “Евро прајд”, чији ће Београд бити домаћин 18. септембра уколико не дође до забране до сада је потврдило 15 посланика Европског парламента, пишу београдски медији и додају да су медју њима Тери Реинтке, Малте Гали и Расмус Андерсен.

Портали наводе да за сада није познато ко ће од српских политичара присуствовати највећем европском окупљању ЛГБТQ покрета, али да је једна од сигурних актуелна министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Претходних година, изузев 2021, на београдску “параду” долазила је премијерка Ана Брнабић са својом партнерком, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, које би и ове године требало да присуствују паради која за циљ има поткопавање породичних вредности.

На геј паради раније су учествовали и представници градских власти, некадашњи градоначелници Зоран Радојичић и Синиша Мали и заменик градоначелника Горан Весић.

Медији наводе и да је из Министарства унутрашњих послова организаторима Еуропрајда обећано да ће без обзира на детаље шетње, тај догађај бити у потпуности обезбеђен.

“Еуропрајд 2022” је највећа европско окупљање ЛГБТQ заједнице, почиње 12. септембра и завршава традиционалном шетњом 18. септембра.

Организација Антиглобалисти Србије већ месец дана широм Србије организује прикупљање потписа за забрану одржавања Евро прајда у Београду.