Прочитај ми чланак

ЕВО ЗАШТО БОЈКОТ: Подсећање како је СНС режим избацио опозицију из Скупштине

0

Током 2018 године посланици владајуће већине злоупотребљавали су „Пословник о раду Скупштине Србије”, тако што поднесили велики број скоро истоветних амандмана који се заправо нису односили на суштинске мањкавости одређених законских решења, већ је служило за то да режимски посланици „присвоје“ време предвиђено за расправу.

Исход је био да су посланици СНС-СПС и њихових сателита повукли све амандмане које су претходно образлагали три дана.

Посланици опозиције су указивали да је тиме прекршен Пословник јер амандман не може да бити повучен када се заврши расправа.

Председница Скупштине Маја Гојковић на ову повреду Пословника није реаговала што је изазвало буран одговор опозиције и њене још бурније реплике.

Погледајте зато видео прилог горе, па сами донесите суд које при том био у праву.

Прекинута Скупштина: Циркус – жене се пођапале, пљуштале увреде

Током 2018. године Скупштина Србије је била поприште жестоких окршаја режимских посланика са народним посланицима из редова опозиције. Један од највећих окршаја био је 3. 12. 2018 између женских посланика, Маје Гојковић из СНС и опозиционих, Дијане Вукомановић и Санде Рашковић Ивић.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић поручила је појединим посланицима опозиције који су је  „прозивали“ да је променила више странака да ће штафету поделити с њима и цитирајући реплику из стрипа „Алан Форда“, рекла да је она „пуки аматер за њих“.

Неки опозициони посланици су носили транспарент „Маја Гојковић Прелетачевић“, а шефица посланичке групе Нова Србија – Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић јој је рекла да треба да добије награду „Златна лавица за шлихтање“.

„А Председница Скупштине Србије Маја Гојковић поручила је појединим посланицима опозиције који су је данас „прозивали“ да је променила више странака да ће штафету поделити с њима и цитирајући реплику из стрипа „Алан Форда“, рекла да је она „пуки аматер за њих“.

„Па, ко сте ви у ствари? Ја сам једна са ове стране, а вас прелетачевића има колико год хоћете. И отели сте ми титулу и ја предлажем да је делимо. Ја ћу моју штафету прелетача да поделим са свима вама који сте у овом мандату толико партија и посланичких клубова променили да ме је срамота“, рекла је председница Скупштине.

За крај обраћања цитирала је реплику из „Алана Форда“:

„Ја сам, што би рекли у Алан Форду, пуки аматер за вас“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!