Прочитај ми чланак

Ево чиме ће се бавити министарство за село

0

У скупштинску процедуру данас је ушао Предлог закона о министарствима, а на списку нових ресора, осим најављених за људска и мањинска права и друштвени дијалог и ресора за бригу о породици и демографији, је и министарство за село. Ово министарство, између осталог, бавиће се "стратешким сагледавањем положаја села" и "неговањем традиције."

Како пише у Предлогу закона, ингеренције тог министарства биће да обавља послове државне управе и са њима повезане стручне послове, који се односе на стратешко сагледавање положаја села и сеоског становништва, као и предлагање мера и активности за унапређење услова живота и рада на селу.

Задатак будућег министра за бригу о селу биће, како пише у новом закону, и неговање традиције и традиционалног начина живота на селу, а ради очувања културно-историјских садржаја сеоских средина. Овај ресор бавиће се не “неким другим пословима”, који нису прецизирани у новом закону.

Медији иначе већ спекулишу да би се на челу овог министарства могао наћи Милан Кркобабић, који је у прошлом мандату био министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију јавних предузећа, а како је незванично најављено, његовој странци припашће један ресор у новој влади.