Прочитај ми чланак

EURONEWS: Македонци протествовали против протеривања руских дипломата

0

Македонци су испред зграде руске амбасаде у Скопљу одржали протест против одлуке владе да се придружи такозваном “међународном демаршу” у протеривању руских дипломата. Први човек руске дипломатске мисије у Македонији је истакао како је Москва са жаљењем била присиљена да предузме мере одмазде”.

Истовремено, власти Македоније и даље уверавају јавност да подржавају развој односа с Русијом, наводи Еуроњуз.

„Око три стотине људи се окупило испред руске амбасаде у Скопљу на скупу у знак подршке Москви, противећи се протеривању руских дипломата. Пре недељу дана су се македонске власти придружиле међународном демаршу, протеравши једног представника руске дипломатске мисије из земље. Власти у Скопљу су објаснили свој корак као знак “солидарност с Британијом која је штитила своју безбедност”, пише Еуроњуз.

Демонстрантима се обратио и руски амбасадор у Македонији Олег Шчербаков.

„Наравно, Русија је у складу с међународним нормама била присиљена подузети мере одмазде”, рекао је Шчербаков.

Први човек руске дипломатске мисије је изразио жаљење због одлуке македонског водства, назвавши је “непријатељском и неутемељеном”.

Истовремено, македонска коалицијска влада такозваних “социјалдемократа” Зорана Заева и “Платформе из Тиране”, коалиције албанских странка из Македоније, нагласила је да и даље “промовише развој односа с Русијом”.