Прочитај ми чланак

ЕСКОБАР подржава Вучића: САД се категорички противи српској војсци на КиМ

0

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је да се САД категорички противе повратку српских снага на север Косова и Метохије.

Познат је по снажном подржавању и хваљењу Александра Вучића изјавама попут: „Вучић потпуно посвећен регионалној стабилности“ и најснажнијој подршци Сорош пројекту Опен Балкан који неодољиво подсећа на Велику Албанију.

Јавно је осуо паљбу на предлог да се у складу са Резолуцијом 1244 Уједињени нација размотри питање повратка српске војске на Косово и Метохију.

„Ми (САД) то категорички одбацујемо! Ми то уопште не подржавамо“, рекао је Ескобар у интервјуу за Радио слободна Европа.
 
На питање, какав би био одговор САД ако би Београд заиста послао војску на север КиМ, Ескобар одговара да не очекује да ће се то заиста десити (да ће Вучић то заиста урадити).
 
„Подвући ћу, Косово има снажне безбедносне гаранције САД које се манифестују учешћем у Кфору“, поручио је Ескобар.
 
Вучић у „мишијој рупи“, Брнабићка се у његово име свађа
 
Вучић је најхрабрији кад се грли и обећава све западним менторима попут Габријела Ескобара или немачке министарке Аналене Бербок, али кад га они криктикују и подсећају да испуни све што је обећао на штету Срба – онда подмеће Ану Брнабић да им на Твитеру одговара иако њу нико и не спомиње пошто су све договарали преко Вучића.
 
Премијерка Србије Ана Брнабић реаговала је на изјаву специјалног изасланика САД за Западни Балкан Габријела Ескобара који је рекао да се САД противе враћању српске војске на Косово и Метохију.
 
„Видим да је мој пријатељ Ескобар још један политичар који је непоколебљиво против важећих резолуција Савета безбедности. Преузео је улогу Савета безбедности и својом изјавом, уз истомишљенике – МИП Немачке и министарку тишине фон Крамон, познате и као известилац ЕП за Косово*, поништио је
Резолуцију 1244 СБ УН“, изјавила је Ана Брнабић.
 
Нема потребе да УН организују седнице Савета безбедности, као мера уштеде, ова Тројка ће од сада одлучивати о свим глобалним питањима, наводи она.
 
„Једно питање ако могу (уз дужно извињење овим Великим Вођама) – да ли Резолуција СБ УН 1244 више не важи (јер вам се не свиђа, а самим тим и кога брига за то), и ако Бриселски споразум не постоји ( како каже Курти, а ви, Велики Вође, никада нисте порицали његове речи) и ако Вашингтонски споразум није ништа друго него прошлост (једноставно више није у моди), а Повеља УН не важи за Србију (јер, опет, ви, велики вође, мислите да није потребна) – онда у складу са којим споразумом/резолуцијом/принципом треба да поступамо? Или само треба да пратимо хороскоп да бисмо погодили ваше жеље и помогли да се сачува мир у свету? Захваљујем вам на издвојеном времену – могу само да замислим колико је напорно да се управља светом уместо УН… „, навела је Брнабићева на Твитеру.
 
Осим што су западни ментори изгледа пустили Вучића „низ воду“, па га одједном критикују сви Сорошевци који су га највише хвалили, и Кремљ (портпарол Владимира Путина) је званично саопштио да им се у тешком тренутку по Косово и Метохију званична Србија (Вучић) нису обратили за помоћ иако су спремни да помогну српском народу.