Прочитај ми чланак

Епилог рата директора ЕПС и министарке Ђедовић: Томашевић одлази, нови директор…

0

Епилог отвореног "рата" који букти месецима између министарке енергетике Дубравке Ђедовић и директора Електропривреде Србије Мирослава Томашевића је његов одлазак и избор новог првог човека овог државног предузећа.

Иако је новим статутом АД ЕПС-а предвиђено да генералног директора и извршне директоре бира Надзорни одбор, судећи према најавама министарке Ђедовић, то ће се ипак десити на јавном конкурсу.

Да је то извесно прво је напоменуо нови члан Надзорног одбора ЕПС из Норвешке, Олуф Улсет.
Олаф Улсет, члан НО ЕПС

„С обзиом да компанија има в.д. генералног директора веома је важно да се започне ангажовање сталног директора. Надам се да ћемо имати интерне и спољне кандидате за ово радно место“, рекао је Улсет.

Министарка енергетике је затим такав след дешавања само потврдила.

„Очекујемо да ће ускоро бити расписан нови конкурс за избор директора. Конкурс ће бити отворен и транспарентан“, рекла је Ђедовић.

Додала је да јавни конкурс треба да доведе до најбољих избора.

„Ми имамо велики број наших стручњака ван земље. И можда ће да се врате. Да ли ће на конкурс да се јави актуелни в.д. директор Мирослав Томашевић, то може да уради“, рекла је она.

М. Томашевић, Фото: Printscreen/Tv Pink

 

На питање да оцени рад актуелног директора одговорила је: „Што се тиче задовољства или незадовољства, у персоналне квалификације не бих улазила„.

Подсетимо, Мирослав Томашевић је на чело Електропривреде Србије дошао након смене Милорада Грчића, која је уследила после великог енергетског колапса крајем 2021. године.