Прочитај ми чланак

Емигранти у Шиду: Паровић отркрио оно што је Вучић хтео да сакрије

0

- Ми који водимо рачуна о националном и државном интересу смо на време указали на проблем који ћемо имати са емигрантима који неконтролисано улазе у Републику Србију. За сво то време смо од председника Србије, Александра Вучића и других представника власти добијали поруке како ћемо уз помоћ емиграната надокнадити становништво које одлази у државе ЕУ, а да смо ми који се бунимо против илегалних улазака у Србију у ствари фашисти, рекао у свом видео саопштењу председник Народног слободарског покрета (Слободара) и један од лидера Народног блока, Мирослав Паровић.

А затим је и додао:

– Војска коју је власт у недељу театрално и пред камерама послала у Шид је све време ванредног стања опслуживала емигранте, припремала им оброке и развозила их широм Србије у бројне објекте који су некада служили као одмаралишта. И данас када грађани све више осећају страх за своју безбедност што би могло да утиче на резултате избора, Вучић шаље војску у Шид како би кампањом ублажио страх људи макар до 21. јуна.

Иначе, војска је у току ванредног стања већ била у Шиду и цела представа за народ са слањем додатних 50 војника је у суштини ништа друго него новопотписан документ од стране Вучића којим се иста војска са малом допуном задржава и након истека ванредног стања.

Постављам питање шта је са житељима Апатина, Сомбора, Богојева, Суботице, Јаша Томића, Итебеја и мање више свих пограничних места према Мађарској, Румунији и Хрватској у којима се налазе на стотине емиграната који желе да илегално пређу у ЕУ!? Зашто војска није у свим тим местима? Или много једноставније, због чега војска није спречила да емигранти уђу у Србију и како је могуће да у ванредном стању када смо имали затворене границе у земљи буде драстично повећан број илегалних улазака?

Јасно је да имамо велики проблем због бројних тајних договора које је актуелна власт правила везано за насељавање емиграната на нашој територији. И сходно томе најлакше је проблем решити тако што ћемо сложно гласати против ове неодговорне власти и дати прилику професионалцима попут генерала Момира Стојановића да направе систем заштите државних граница како би на тај начин заштитили све нас.

Једини начин како се може ефикасно притиснути режим Александра Вучића је кроз изборни процес јер то је прилика за буђење народа и институција. Пример са Никшићем у којем судије нису хтеле да потпишу пресуду против Владике Јоаникија је добар пример како се могу пробудити људи у институцијама и како онда никакав режим не може да им нареди да раде било шта против државних и националних интереса, закључио је Паровић.