Прочитај ми чланак

ЕКСКЛУЗИВНО Порука организатора протеста у ПРАГУ: Чеси и Срби браћа, Космет је СРБ

0

Чешки народ је уз Србе. И зато дижемо глас и организујемо протесте против лажне државе Косово.

Ово ексклузивно за „Србин инфо“ поручује Јан Стилер, један од организатора и стални учесник скупа подршке Чеха српском народу – „За Српско Косово“.

Он је и један од организатора „Фронта солидарности за Косово“, преко којег се шаље хуманитарна помоћ Србима на Косову и Метохији. и преко те организације је висе пута био на Косову.

– Желим да вам поручим – чешки народ је уз вас. Осуђујемо све злочине терористичког НАТО пакта почињене над српским народом, од бомбардовања па све до нелегалног проглашења независности нарко-државе Косово. Чеси и Срби су братски словески народи и кроз историју смо увек помагали једни другима. Косово и Метохија су саставни део Србије – истиче Стилер, који ће са многим Чесима данас учествовати на протестном скупу у Прагу у знак подршке српском народу.

Наш саговорник је са хуманитарном организацијом „Фрон солидарности за Косово“ више пута посетио јужну српску покрајину.

– Као члан „Фронта солидарности са Косово и Метохију“ долазим заједно са пријатељима из Чешке сваке године на Космет и организујемо хуманитарну помоћ за децу и школе у енклавама, да им бар мало олакшамо њихов тежак положај. Такође, прошле године сам прихватио православље и крштен сам у манастиру Зочиште на Космету. За мене је моје крштење на овом светом месту било веома битно, јер само тиме показао да албански екстремисти никада неце моћи да протерају православље са ваше свете земље. Косово и Метохија је била, јесте и биће српска земља! Нисте сами! Помаже Бог – поручује Јан читаоцима „Србин инфо“ и свим учесницима сутрашњег патриотског концерта који ће се одржати на Тргу Републике, у Београду 17.02., од 20:00 часова.

НЕМА ПРЕДАЈЕ: Велики протестни концерт за очување Космета – Не дамо им у УН!

Млади у Београду и Србији чувају у срцу Косово и Метохију и неће дозволити политичарима да дигну руке од српске колевке!

Ово ће бити порука великог протестног концерта, који ће се одржати 17. фебруара на Тргу Републике у Београду.

Поводом 10 година од проглашења независности „Косова“ од стране шиптарских власти, а уз подршку међународне заједнице и најаве појединих државних званичника о спремности да дају „Косову“ столицу у УН, организује се протестни концерт „Нема предаје“, чији је медијски покровитељ портал „Србин инфо“.

На концерту ће наступати извођачи изворне, народне и реп музике. Наступаће репери Анкл Џо, Худи Серб, Форти и ДТ Кру.

Концерт ће одржати 17. фебруара, када се навршава десет година од како су албански сепаратисти и екстремисти у Приштини уз помоћ представника неколико западних сила прогласили независност Косова и Метохије и одвајање од Србије. 

Овај акт је у супротности са међународним правом, Резолуцијом СБ УН 1244, Уставом Србије и многим другим нормама и обичајима на којима се темељи функционисање савремених држава и међународног поретка. Он се темељи на насиљу, ратним злочинима и војној агресији из 1999. године. 

Ипак, ситуација у свету се мења. Утицај Запада слаби, а наши пријатељи и савезници – Русија и Кина, постају све утицајнији и моћнији. Важно је да будемо мудри, стрпљиви, храбри и истрајни у деловању за очување наше свете земље.

Зато вас позивамо да се придружите организацији Државотворног сабора – 17. фебруара 2018. у 18 сати на Тргу Републике у Београду и да нас тог дана буде што више, како бисмо послали јасну слику у свет – да поред прославе лажне независности у Приштини, постоји и друга страна медаље, односно да српски народ и Србија не пристају и никад неће пристати на отцепљење јужне покрајине.

Такође, Београђани и млади ће на концерту, с почетком од 20:00 послати јасну поруку свим политичарима у Србији да не пристају ни на тихо и прећутно дозвољавање Косову да постане члан међународних установа!

Недавно смо били сведоци да су милиони Грка изашли на улице у намери да се чује њихов глас у преговорима о имену Бивше југословенске републике Македоније.

Нама отимају четвртину територије, убијају сународнике и уништавају светиње. Дигнимо глас! Сви су добродошли, без обзира на то којој политичкој опцији припадају.