Прочитај ми чланак

ЕКСКЛУЗИВНО Кнежевић: Хоће Комитски марш, ако падне кап крви, следи грађански рат

0

Србима у Црној Гори много нам значи подршка из Србије и дијаспоре. То нам јасно показује да нисмо сами. Ситуација у Црној Гори превазилази актуелну политичку проблематику у Србији. Треба нам подршка и власти и опозиције из Србије.

Oво у ексклузивном интервјуу за медијску кућу „Центар“ и портал „Србин инфо“ поручује Милан Кнежевић, један од лидера Демократског фронта и поручује да нико из црногорске опозиције није очекивао од Александра Вучића да сада пошаље тенкове у Црну Гору због напада режима Мила Ђукановића на СПЦ.

– То би било погрешно и ескалација насиља не би допринела решењу. Потребна нам је достојанствена рекација Београда и подршка целокупног српског народа. Ко год да је председник Србије и хоће да посети народ у Црној Гори, не треба да тражи дозволу и моли да уђе у Црну Гору. Видим да и појединци  из цркве не гледају благонаклоно на његову посету, али ако је наш патријарх дао благослов за посету, не треба бити против те посете – поручио је Кнежевић.

Кад су у Црну Гору долазили Харадинај, Тачи и остали злочинци српског народа, добијали су највише почасти. Не сме да буде проблем да дође председник Србије у земљу где је већински језик – српски, сматра наш саговорник.

– Пре почетка протеста, Мило Ђукановић нам је поручио не залећите се, нас је више. А сада погледајте колико је људи на улицама Црне Горе. Пробудили су се Срби из целог региона. После само недељу дана, погледај Ђукановићу кога је више!  Ако је већ хтео да се пребројавамо, што није добро, нека сада види где је већина – поручује Кнежевић.

Један од лидера црногорске опозиције подсећа да је Ђукановић као атеиста једном већ налагао бадњак испред цетињског манастира и да то је урадио погрешно.  Кнежевић је позвао митрополита Амфилохија да забрани Милу да на предстојећи Бадњи дан дође на Цетиње и да га прокуне ако то уради.

– У исто време, син Брана Мићуновића позива на Комитски марш и побуну против Срба.  Ако се нешто догоди на Бадњи дан, ако падне кап крви, грађански рат више нико не може да заустави. Познајем менталитет народа у Црној Гори и зато је јасно ко ће сносити одговорност за могуће немиле догађаје. Разум мора да преовлада – поручује Кнежевић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!