Прочитај ми чланак

„Економски тигар“ за пет дана постао миш

0

Драматично обраћање Александра Вучића грађанима Србије, како само он то може, са све уздасима, драмским паузама и пренемагањем, довело је до тога да се јавност с правом запита како је Србија од "економског тигра" који туче Немачку по свим економским параметрима дошла до приче о глади која нам прети и залихама хране и животних намирница, које је Вучић, тобоже, на време обезбедио.

Србија је за само пет дана рата у Украјини од „економског тигра“ спала на миша, закључак је још једног у низу ванредних обраћања јавности Александра Вучића.

– Довољно смо пшенице самлели, имамо довољно брашна. Са пшеницом и кукурузом апсолутно нећемо имати никаквих проблема. Када говорим о кукурузу ту мислим и на сточни кукуруз, тако да ни за сточни фонд неће фалити ништа – рекао је он, додавши да имамо и поврћа више него довољно за домаће потребе, али и да још чека велике количине млека у праху.

– Млеко у праху су сада као респиратори. Све остало смо успели да набавимо. Шећера, уља, људи уопште не треба да брину. Имамо нешто мање посађене репе, али људи о томе не треба да брину – каже Вучић.

Помињао је напредњачки лидер и јагоде, сардине у конзерви, дизел, бензин, јабуке, малине, со, вишње, трешње, шљиве, пиринач, пасуљ, парадајз, краставац, репу, грашак…

Наравно, оправдање за причу о залихама робе и глади која прети да се надвије и над Србијом, Вучић је нашао у гибањима на светском тржишту, изазваним ратом у Украјини, али је као и сваки месија, како се он већ десет година представља, о свему на време мислио и предупредио најгори сценарио.

Дакле, од силних прича како смо неприкосновени економски лидер у свету, како се цео свет диви Вучићевим реформама и како само пљуште похвале на његов рачун, напредњачки лидер у цик изборне кампање говори о сардинама у конзерви, млеку у праху, пасуљу…

То је све што има да понуди након свих тих економских успеха и обећане просечне плате од 1.000 евра до краја мандата његове будуће владе.

А грађани већ почели да праве планове шта ће све да купују и једу кад буду имали 1.000 евра плату – кавијар, тартуфе, месо димњеног лососа, сиреве од магарећег млека… Шта су друго и могли да помисле након тако убедљивих наступа првог човека у држави.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Много амбиције, мало кондиције, рекао би народ, зато је потребно што више Потемкинових села, како би се јавност уљуљкала, а кад први јачи ветрић задува, све се руши као кула од карата.

А заправо, истина је тужна и поразна, Србија је све време била миш, која се представљала као тигар, само што је рат у Украјини само то оголио до краја.