Прочитај ми чланак

Еколошки устанак позива опозицију на протест испред РИК

0

Активиста коалиције "Морамо" и Еколошког устанка Ђорђе Микетић позвао је све опозиционе листе и нагласио да позива и "Двери" да дођу на протест испред РИК јер не треба само да се боре за своје коалиције већ да протестују због институције.

„И 2018. године сам био на протесту испред РИК-а, када смо протестовали због прекрајања гласова. То је било онда када је Бошку Обрадовићу и Чедомиру Јовановићу фалило пар гласова да уђу у Народну скупштину. Али нисмо тада протестовали због њих, већ због одбране сваког гласа и због борбе да наше институције раде свој посао. Тако и данас, протестујемо не због једне опозиције или коалиције, већ због институције. Институције којој је једини посао да поштено броји гласове и да поштено разматра доказе о крађи. Али протестујемо и због полиције која на бројне позиве наших контролора није долазила на бирачка места“, рекао је Микетић.

Како каже, у потрази за одговорима, тражиће помоћ целе опозиције.

„Ми из Еколошког устанка позивамо све листе опозиције, па и Двери, да у овом процесу помогну, невезано од њиховог изборног резултата. Морамо да почнемо да се боримо за другога као за себе, тек онда побеђујемо. Али тада побеђујемо сви заједно. Побеђују грађани. Захваљујемо се контролорима – нашим херојима али и свим грађанима који су пријављивали у огромном борју – докази још стижу. Хвала свима на томе. За сваки ћемо се глас борити и ићи на понављање избора на свим тим местима. Састанак опозиције је данас, а Еколошки устанак ће инсистирати да се скупе сви докази и да се изађе са заједничким ставом опозиције“, рекао је Микетић.