Прочитај ми чланак

‘ЕЈ, 9 МИЛИОНА ЕВРА! Вучићев позив мења све (ВИДЕО)

0

Данас је Александар Вучић по ко зна који пут демонстрирао, по принципу "може ми се", свемоћ и бахатост, најгрубље газећи Устав Србије и своја уставна овлашћења.

Александар Вучић је јуче, у оквиру посете Кладову, обишао радове на реконструкцији деонице државног пута од Голог Брда до Кладова у дужини од 34 километра које изводи Штрабаг.

Говорећи о значају овог пута за источну Србију, Вучић је у једном тренутку телефоном позвао министра финансија Синишу Малог, који се брчка негде, упркос Вучићевој изричитој забрани и гађењу према онима који то чине, и мађионичарски обезбедио, ни мање ни више, него девет милиона евра за пут Голубац – Милановац. Наравно, све у живом преносу на ТВ Пинк.

– Хало! Молим те, извини што те ометамо! Само једна молба, ако нам затреба 9 милиона евра за Голубац – Милановац, можемо ли да нађемо или не? Пре краја године… ‘Ајде, хвала, брчкај се, здраво – завршио је Вучић посао са Малим у року од пола минута, а присутнима поручио:

-.Завршено Голубац – Милановац, то треба да најавите сад.

Дакле, једним позивом од пола минута, Вучић решава проблеме грађана, кршећи Устав и важеће законе, док Мали уместо да га обавести да није надлежан да са њим прича о томе, обећава новац унапред, а да Влада то није одобрила.

Ово није први пут да Вучић обећава мимо Устава и закона. Тако је у октобру прошле године, на путу за војну вежбу на Пештеру, застао и разговарао и са мештанима села Долиће код Сјенице. Од њих је чуо да имају проблема са струјом те је, брже боље, док се све уживо преносило на ТВ Пинк, наредио в. д. директору ЕПС-а Милораду Грчићу да се што пре изгради трафостаница. Још је и нагласио да се објекат изгради до јуна.