Прочитај ми чланак

ЏЕНАН КОЛИЋ: Да ли је четник и Папа Фрања, санџачки муфтија и барски кардинал?

0

Ако су сви људи који се противе Закону о слободи вјероисповијести четници, значи ли то да смо Албин и ја, као Бошњак и Муслиман, исто четници?

Саопштења у стилу деведесетих, када се кроз њих прожимала мржња према стопостотним Црногорцима и шаху због шаховнице, те иницирање прогона Муслимана и Бошњака, и када је непријатељ био свако ко тада није подржавао националистичко-шовинистичку и ратно хушкачку хистерију, данас су умотана у мало другачије паковање, али пећински национализам ДПС-а не јењава, казао је посланик Демократа Џенан Колић.

Он је реаговао на саопштење ДПС-а у којем се наводи да “држава неће дозволити да Црна Гора буде враћена тамо гдје је била прије стотину година”.

“Мог оца, који је био члан органа ДПС-а, моју браћу Муслимане и Бошњаке, и мене међу њима, исти ови шовинисти називали су потурчењацима, док нас данас називају посрбицама, и то само зато што смо стали у одбрану светиња наше браће православаца, Црногораца и Срба. Стали смо им у заштиту јер данас отимају храмове њима, а већ сјутра ће кренути у отимање џамија нама”, казао је Колић.

Он сматра да принцип по којем лопов виче “држите лопова”, на бази којег ДПС проглашава људе “издајницима и четницима”, потпору би пронашли у одговорима на следећа питања:

Ако су сви људи који се противе Закону о слободи вјероисповијести четници, значи ли то да смо Албин и ја, као Бошњак и Муслиман, исто четници?

Значи ли то да је и Папа Фрањо четник? Да ли је барски надбискуп Рок Ђонешлај четник?

Је ли санџачки муфтија хфз. Абдурахман еф. Кујевић, такође четник?

Јесу ли неправославни ватрогасци из Бара, који су одбили да се ангажују против своје браће исто четници?

Јесмо ли сви ми четници и издајници, а само сте ви “праведници”?

“Уз то, ако се већ представљате као заштитници мултикултуларизма и мултиконфесионализма у Црној Гори, реците нам, зашто никада нијесте открили оне који су, за вријеме ваше владавине у Никшићу, минирали Хаџи Исмаилову џамију?

Одговор знамо да нећемо добити, јер починиоце тог недјела кријете из вама добро познатих разлога. Господо из ДПС-а, јасна је ваша хистерија због видљивог осипања и масовног напуштања ваше партије које не можете зауставити ни механизмима застрашивања, али немате право да вријеђате грађане, јер у Црној Гори нико никога не смије да вријеђа!”, казао је Колић.

Зато посланик Демокарата мисли да је свима јасно да је управо проблем у ДПС-у.

“Проблем за народ, за државу, за вјерске заједнице, за европску перспективу Црне Горе. Ви сте камен спотицања миру, заједништву, братској љубави, солидарности и будућности наше дјеце. Ви сте одлазећа профитерска гарнитура, коју је народ прозрео. Ви сте брод прошлости који тоне.И не заваравајте се да вам прича о четницима и издајницима може проћи даље од партијских просторија, јер је толико блиједа и јефтина да се јасно види да је последица страха и очаја”, казао је он.

Колић се осврнуо и на гостовање Вука Драшковића конгресу ДПС-а.

“Ваше срамне амбиције завађања браће, предмет су исмијавања широм Црне Горе. Мислили сте да ће се прича по матрици вашег специјалног госта из 90-тих Вука Драшковића, примити у народу Црне Горе? Преварили сте се. Екипа са вашег Конгреса је потрошена, превазиђена и заробљена у канџама мржње, националшовинизма, криминала и профитерства”.

На крају, посланик Демократа је позвао ДПС да не бране Црну Гору.

“Немојте је бранити ви који сте је опљачкали, уназадили и понизили пред цијелим свијетом. Немојте је ви бранити од поштених грађана свих вјера и нација. Немојте је ви бранити од братске слоге и заједништва. Немојте ви бранити Црну Гору од борбе за правду и правичност, јер сте управо ви највећи противници тога. Криминалци нити су икада могли, нити ће икада моћи, бранити државу од поштених грађана”.

Иначе, прijе неколико дана, његов страначки колега, потпредсједник Демократске Црне Горе, др Албин Ћеман је осудио доношење Закона и поручио да ће, ако власт “удари на Острог, изаћи из свих џамија и стати у одбрану”.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!