Прочитај ми чланак

Џакови са ВАШИМ ГЛАСОВИМА без надзора 6 дана у згради у којој је главни ВЕСИЋ!

0

Опозиција је обећала народу да ће "бранити сваки глас", а не само да су народни гласови покрадени уз бројне нерегуларности на бирачким местима, већ су и џакови са гласовима остављени без икаквог надзора већ шест дана у згради да их "чува" СНС Горан Весић из Гркљане (представља се као Сићве из Београда).

За бројање гласачких листића у џаковима и поређење са записницима ГИК је формирао нову комисију, а део опозиције одбио је да уђе у њен састав. Зоран Алимпић, члан ГИК-а испред листе Уједињени за победу Београда, наводи да су џакови са листићима стајали незаштићени у згради у којој је главни Горан Весић и да нема поверења да нису дирани!

Зоран Алимпић један је од чланова београдског ГИК-а који је одбио да буде део комисије за проверу изборног материјала. Он за Нова.рс објашњава џакови са листићима, односно изборним материјалом стоје у згради градске управе већ шест дана без надзора.

„Врло лако се џакови могу отворити и поново затворити. Ја сам то лично испробао више пута. Они су без икаквог обезбеђења у згради у којој је главни Горан Весић. Немам поверења да ти џакови нису дирани и због тога не желим да губим време на бројање“, наводи Алимпић.

Он додаје да су у тој комисији ипак налази једна представница опозиције.

„Драго ми је због тога, јер ако су тамо само напредњаци, они могу да попију две кафе и кажу избројали смо. Мада, ми не верујемо да је то што је сада у џаковима, исто што је било кад су достављени са гласовима“, каже Алимпић.

Чланови Градске изборне комисије тек синоћ су (као) почели да проверавају џакове са листићима, а по 350 приговора које је поднео део опозиције. Како сазнаје Нова, до 23 сата пребројано је само пет џакова?!?, након чега су „уморни“ чланови Градске изборне комисије (плаћени из буџета) из редова владајуће већине престали са радом. Бројање у ГИК-у биће настављено данас.

Иначе, Зоран Алимпић је заједно са Весићем био у Демократској странци, обојица су били функционери ДС у Београду и сарађивали, тако да вероватно с јаким разлогом износи сумњу да су гласови које „чува“ Весић дирани.