Прочитај ми чланак

Двери: Захтев Зелених да се укине Српско-руски центар – Мешање у сувереност Србије

0

Покрет Двери оценио је данас да је захтев посланице Зелених у Европском парламенту Виоле фон Крамон, којом се од Србије тражи да укине Српско-руски хуманитарни центар у Нишу, „наставак недозвољеног притиска на Србију да уведе санкције Русији, заузме страну у сукобу у Украјини и одступи од принципа војне неутралности“, саопштио је тај покрет.

„Дрско се мешајући у сувереност Србије, фон Крамон и сличнима не пада на памет да пропитују разлог постојања НАТО базе Бондстил на окупираној територији Србије на Косову , док о транспарентности рада те исте базе, нико не помишља да пита, чак и у Србији данас“, указала је потпредседница Двери Тамара Миленковић Керковић у писаној изјави.

Она сматра да су такве изјаве не само мешање у унутрашње ствари једне земље, које међународно право забрањује, већ и јасан покушај да се утиче на јавно мњење у Србији да што пре прихвати идеју и налоге о увођењу санкција Русији, а да „то показују и изјаве познатих НАТО лобиста у Србији о потреби да се Српско-руски хуманитарни центар затвори“.

Потпредседница Двери позивала је Фон Крамон у Ниш како би заједно отишли у посету Српско-руском хуманитарном центру, а да потом продуже до базе Бондстил и упореде активности.