Прочитај ми чланак

Двери: За 5 година Вучићеве власти није решен ни један случај корупције

0

Сада Александар Вучић има прилику да докаже да ли борби против корупције подлежу и чланови СНС или их неко са врха републичке власти штити.

dveri

Корупција буја у редовима СНС, што је коначно обелодадњено на примеру бивше напредњачке власти у Новој Вароши на данашњој ванредној конференцији за медије Српског покрета Двери у Чачку.

На конференцији су учествовали: Бошко Обрадовић, председник Двери, Раде Ракетић, одборник Двери у скупштини општине Нова Варош, Марко Попадић, члан новог општинског већа у Новој Вароши у име Двери, Славиша Пурић, нови заменик председника општине и Дејан Грбић, помоћник директора Дирекције за изградњу Нове Вароши.

Двери имају одборнике у 28 градова и општина у Србији. Нова Варош је прва општина у Србији у којој су Двери део владајуће већине. То је и прва општина у Србији у којој је смењена локална власт СНС и СПС.

После општине Пријепоље и Нова Варош у којој су Двери откриле корупционашке афере власти СНС – настављамо са опозиционим радом и сву документацију и доказе за корупцију доставићемо новом министру правде и председнику Владе Републике Србије када дођу на седницу Народне скупштине Републике Србије.

За пет година Вучићеве власти нити један случај корупције није завршио правоснажном судском пресудом нити се у затворима Србије на заслуженој вишегодишњој робији данас налази један једини лопов који је опљачкао Србију у претходних 26 година. Још један доказ да је борба против корупције Српске напредне странке велика лаж и превара је да је председник златиборског окружног одбора СНС Димитрије Пауновић још увек на слободи – рекао је Обрадовић.

После председника општине Пријепоље Драгољуба Зиндовића из СНС, кога су одборници Двери у скупштини општине Пријепоље ухватили у отвореној корупцији, сада откривамо јавности нову корупционашку аферу у СНС – случај Нова Варош. Наиме, бивши председник општине Нова Варош и актуелни начелник Златиборског округа Димитрије Пауновић из СНС стоји иза низа корупционашких афера које су затворене у фиокама полиције, тужилаштва и судова због заштите коју му пружа високи функционер СНС и донедавни министар правде Никола Селаковић.

Ово је прича о корупцији у врху СНС о којој Александар Вучић – као „велики борац против корупцијеˮ – громогласно ћути. Ово је невероватна прича о улагању општинских пара у опремање државне имовине која се потом приватизује, а да иза свих тих приватизацији стоји председник општине лично. Ово је прича о ненаменском трошењу народних пара и преливању у приватне џепове. Ово је слика страначке пљачке државе која се одвија у целој Србији. Позивам Александра Вучића да се јавно изјасни о овој афери у највишим редовима СНС – Закључио је Обрадовић.

Детаље о откривеним корупцијама бивше напредњачке власти у Новој Вароши погледајте овде.

Сада Александар Вучић има прилику да докаже да ли борби против корупције подлежу и чланови СНС или их неко са врха републичке власти штити, као што је бивши министар правде Никола Селаковић штитио до сада бившег председника општине Нова Варош Димитрија Пауновића, који му је асфалтирао пут до родне куће у Новој Варош од 2 километра у вредности од 7 милиона динара.