Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучићу, ко је незналица? Опет сте ухвачени у лажи!

0

На питање Бошка Обрадовића мандатару да наведе државу која се развила на страним инвестицијама, Вучић је одговорио – Ви сте незналица. Немачка се развила на основу „Маршаловог плана“.

obradovic-vs-vucic-neznalica-post2-840x320

И то је остало без одјека. „Маршалов план“ су лансирале велике силе после Другог светског рата, предвођене САД, и идеја је била да се помогне обнова Немачке.

Ко је овде глумац или незналица?

Ко овде „даје допринос драмској уметности“ – како рече Петар Божовић?

Вучић је дао овај пример у недостатку других, пошто не постоји држава која се искључиво развила на основу страних инвестиција.

Маршалов план је кредитни аранжман. Није реч о инвестицијама. Није реч о купопродаји фабрика, пољопривредних комбината, земљишта, рудника, шума, извора пијаће воде, изворишта нафте или гаса.

Маршаловом плану из 1947. године претходило је три године уцењивања Европе од стране САД – уз примену Моргентауовог плана… који је у периоду 1944-1946. године довео до стања у ком је око 25 милиона Немаца морало или да умре од глади или да се исели у околне државе.

Толико о доброти – страној…

„Туђа рука свраб не чеше“ – каже народна изрека.

Тек тад 1947. године, под опасношћу да 25 милиона Немаца крене ка њиховим територијама голоруки и гладни, Французи и Енглези су у страху од избеглица, попустили и прихватили Бретонвудски споразум и кредитне услове из САД.

Тако је обновљена Европа након Другог светског рата.

Тако је настао „Маршалов план“ три године после рата и страних уцена.

Моргентау је био секретар за финансије САД 1944. год. Његов план је значио забрану увоза индустријске опреме и машина у Немачку, али и пуњење рудника водом и њихово цементирање улаза, забрана обнове привреде генерално итд.

А Србија данас … ?

Данас се у Србији примењује Моргентауов план – уништења привреде.

Тај план спроводи Александар Вучић… глумац.

Информативна служба Српског покрета Двери