Прочитај ми чланак

Двери: Вучић из 2018. године признао да недељни референдум није био демократски!

0

Александар Вучић је по ко зна који пут дао контрадикторну изјаву у односу на његове претходне изјаве. Наиме, он је 2018. године критички коментарисао излазност од 37% на референдуму у Северној Македонији, док је у Србији, на недељни референдум изашло само 30% грађана.

Приликом референдума у Северној Македонији, он је изјавио следеће: „Замислите мене да позовем народ на референдум и изађе 25, 35% и ја кажем “победили смо”… То је за мене немогућа ситуација“. То је рекао човек који је укинуо цензус за референдум и који жели да мења Устав са 30% излазности, а који је притом изјавио следеће: „Честитам грађанима Србије на избору уставних промена на референдуму. То је било њихово демократско опредељење“.

И поред мале излазности, Александар Вучић је морао да покраде референдум. Иако су највећи градови у Србији, попут Београда, Новог Сада и Ниша, рекли НЕ промени Устава, Вучић је изнео своје произвољне податке (који иначе у збиру дају 101,01% укупно гласалих?!) и сада Републичка изборна комисија мора да штелује оно што им је Вучић прочитао. Српски покрет Двери обећава Вучићу и његовом режиму да им ова референдумска крађа неће проћи и да ће за њу кад-тад одговарати.

Оно што је било евидентно на овом референдуму јесте огроман пад СНС-а у броју гласова што показује да грађани више не желе Вучића и његов криминални режим. Референдум је најавио њихов пад, а 3. априла је прилика за коначан одлазак режима који Србију уништава последњих 10 година.