Прочитај ми чланак

Двери: Уништене просторије Двери у Новом Саду

0

Само 10 дана од саопштења где смо позвали Виши суд у Новом Саду да одговори на кривичну пријаву против Ненада Чанка коју смо поднели 9. септембра 2021. године и само пар сати од текста у дневном листу „Данас“ где је опширно дата изјава председника просепаратистичке странке ЛСВ Ненада Чанка, а где је он Двери оптужио за насиље и шовинизам, канцеларија Двери у Новом Саду је уништена цепањем и гребањем логоа на улазним вратима.

Господину Чанку овим путем поручујемо да управо он ради на кршењу Устава и закона. Он признаје независност Косова и ради противно интересима Србије и српског народа заговарајући Резолуцију о Сребреници и тзв. Црногорску православну цркву. Као неко ко је симбол аутономашке политике која је Србе у Војводини као народ сврставала у националну заједницу и спроводила идеју комунистичког југословенства и радила све на смањивању права српског народа као већинског у Војводини, а успут уз лагодан и безбрижан живот тридесет година користи све погодности власти у државним и јавним предузећима, поручујемо му да ће у Дверима увек имати одлучног противника у спровођењу свог антисрпског и антиуставног деловања.
Нисмо уплашени овим нападом, а власт у Новом Саду на челу са Милошем Вучевићем нека објасни грађанима Новог Сада и својим гласачима шта је то толико битно у ЛСВ-у и Ненаду Чанку када је од 2016. године са њима у власти?

О овим догађају обавестили смо надлежне у полицији и захтевамо да извршиоци, али и налогодавци овог (не)дела у што хитнијем року буду пронађени и процесуирани по закону.