Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ухапшена мајка шесторо деце без права на одбрану, а Србија ћути!

0

На ванредној конференцији за медије народна посланица Двери Марија Јањушевић обавестила је јавност да је ухапшена Јелена Милетић из Лознице, мајка шесторо деце и супруга члана Председништва Двери Славише Милетића.

Она је ухапшена због казни које су јој одређене јер није вакцинисала децу, али без суђења и права на одбрану или накнадно плаћање казни што значи да процедуре нису испоштоване.

Репресивне мере никако не могу бити решење за ову тему, а поготову када се ради о мајци шесторо деце сматра Јањушевић. „Док жена која је учестовала у паљењу куће новинара, сада носи наногицу, госпоћа Милетић је у затвору на 30 дана, то је слика нашег правног система“ – рекла је народна посланица Двери.

„Никога није интересовало да ли су њена деца збринута и како ће се организовати чување и надзор те деце. Осуђујемо ову невиђену тортуру и тражимо да Јелена Милетић буде пуштена на слободу, како би се могла старати о својој деци. Српски покрет Двери је и раније говорио о вакцинацији и ми се не противимо вакцинацији, напротив свесни смо колики је њен значај, али нећемо дозволити да тема квалитета и безбедности вакцине остане по страни.“
– рекла је Јањушевић.

 

Она је нагласила да су Двери свесне колико је вакцинације битна, али такође смо свесни и колико је битан квалитет и безбедност тих вакцина. Потребне су боље гаранције у погледу састава страних вакцина како родитељи не би имали сумњу у њихову исправност.

Подсећамо да у многим земљама као што су Немачка, Холандија, Шпаније, Велика Британије, Италија, Шведска, Норвешка и у многим другим државама Европе вакцинација није обавезна.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!