Прочитај ми чланак

ДВЕРИ У ШВАЈЦАРСКОЈ: Патриотизам најјачи међу младима (Фото)

0

bosko svajcarska 05-a

У оквиру планиране посете српској дијаспори, Бошко Обрадовић, члан Старешинства Покрета Двери, одржао је предавања у Цириху и Базелу.

У испуњеним просторијама оба културна друштва, заинтересовани гости имали су прилику да присуствују врло интересантном и реалном излагању о тренутној ситуацији српског народа у матици и расејању. Бошко Обрадовић је изнео основани пресек урушеног духовног и моралног стања у отаџбини, као и највећих узрочника који су довели до тог стања.

Уз осврт на најбитније историјске тренутке, у којима је Србија била суочена са сличним искушењима, као што је данашњи погубни пут ка ЕУ, члан Старешинства покрета Двери је скренуо пажњу на чињеницу да српском народу, ако настави да спава и игнорише сопствена страдања из ХХ века, као и да не препознаје своје истинске (не)пријатеље, неминовно прети опасност нестајања.

Са друге стране, уколико дође до више него неопходног освешћења и буђења из дубоког сна, српски народ може напротив пронаћи спас и много брже него што би било који стручњак данас прогнозирао. Пут до тог неопходног спаса и буђења српског народа и целе српске државе Бошко Обрадовић види искључиво у испуњавању циљева, које покрет Двери промовише још од свог почетка у политици.

Ова посета покрета Двери била је једна у низу посета српској дијаспори, под организацијом локалног друштва Пријатељи Двери. Наиме, Двери се од уласка у политику интензивно залажу за одржавање добрих и искрених односа са спрском дијаспором, што се сада већ јасно препознаје у чињеници да су сале све посећеније при гостовању покрета у земљама српског расејања. На предавањима Бошка Обрадовића сале у Цириху и Базелу биле су испуњене, што сведочи да се спровођењу медијског мрака од стране издајничких власти у Србији као и њиховој тоталној незаинтересованости да комуницира са својим дијаспором полако али сигурно назире крај.

На крају предавања присутни гости су имали прилику и да постављају директна питања госту-предавачу, та да касније продискутују са њим о разним тренутним темама као и да набаве нове књиге издавачке куће Catena Mundi.

Ово најновије гостовање Двери у Швајцарској дало је прилику да се српски родољуби међусобно боље упознају и повежу.

(Двери, Србин.инфо)