Прочитај ми чланак

ДВЕРИ У ПАРЛАМЕНТУ обелоданиле до сада непознате афере СНС и Весићеве комбинације

0

„Ово је наставак низа афера на које сам указивао претходних дана, почевши од председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке, преко Богдана Лабана, градоначелника Суботице, Зорана Бабића, директора Коридора, Драгољуба Симоновића, председника општине Гроцка, све до Бојана Бојанића, директора Ласте”, рекао је Бошко Обрадовић.

У холу Народне скупштине РС опозиција је отпочела седницу Паралелног парламента, не признајући парламент који се одржава у пленуму. У оквиру рада Паралелног парламента постављана су посланичка питања. У име посланичке групе СП Двери, посланичка питања поставио шеф посланичке групе Бошко Обрадовић.

Повод за постављање питања био је немили догађај који се догодио пре пар дана када је магационер “Електроизградње” из Београда, фирме чији је оснивач Град Београд, Воја Терзић, са тридесет година радног стажа, извршио самоубиство после састанка руководства.

Према информацијама које имамо, сумња се да када је на Терзића извршен притисак да потпише залиху непостојећег кабла, како би папиролошки покрио махинације директора Предрага Ралевића, није издржао даље пропадање фирме и решио да себи одузме живот, не желећи да буде одговоран за пљачку, нити да пристане на корупцију. Наиме, њему је за узврат понуђено да његов син постане шеф транспорта предузећа, на шта покојни Терзић није пристао.

Бошко Обрадовић поставио је следећа питања:

Када је постављен директор “Електроизградње”, Предраг Ралевић и колико траје његов мандат?

Како и када је изабрана скупштина овог предузећа?
Да ли је буџетска инспекција долазила у “Електроизградњу” у току 2018. године и да ли је утврдила неправилности у исплати личних доходака за лица запослених по основу привремених и повремених послова?

Да ли је тачно да се одређен број функционера Српске напредне странке налазе на платном списку овог предузећа, а да нису ни једном крочили у предузеће и да ли се међу њима налази и Бранко Маловић, потпредседник ИО СНС из Вршца?

Да ли сте упознати са додељивањем бонуса и коришћења службених возила за потребе запослених из редова СНС-а без донетих решења, док се уједно неисплаћују бонуси и прековремени сати за запослене који реално обављају послове за предузеће по налогу Предрага Ралевића?

Да ли је возило са возачем и покривеним трошковима од стране “Електроизградње” Београд на располагању 24 сата, 7 дана у недељи члану Градског већа Београда, Стеви Марушићу, по одобрењу директора Ралевића?

На основу којих референци и на основу које документације и чије одлуке разне фирме добијају послове од “Електроизградње”, а за послове за које и сама има капацитете да спроведе без подизвођача и тиме директно ради против интереса споствене фирме у власништву Града Београда?

Да ли је “Електроизградња” Београд оштетила саму себе и буџет Града Београда лошим уговорима где без надокнаде или уз недовољну надокнаду подизвођачи радова користе механизацију “Електроизградње” и услуге радника?

Да ли је Ралевић злоупотребио службени положај и прибавио себи противправну корист приликом склапања уговора за изградњу Далековода 35 у Сопоту према Раљи, чиме је “Електроизградња” оштећена за 30 милиона динара?

Да ли Предраг Ралевић и Раде Протић, комерцијални директор “Електроизградње” узимају бонусе од “Сименса”, каоу случају лоше склопљеног посла на трафостаници 35/10КВолти, у Собовици код Краљева за 17 милиона динара, за посао који вреди око 40 милиона динара? Сименс је од тог посла профитирао, а Електоизградња је у губитку.

Да ли је истина да су све наведене махинације Предрага Ралевића одобрене од стране Горана Весића, заменика градоначелника Београда?