Прочитај ми чланак

Двери: Тражимо хитну седницу Скупштине Србије о Косову и Метохији (ВИДЕО)

0

Народни посланици групе „Двери – Патриотски блок“ Борко Пушкић и Иван Костић поновили су данас захтев председнику Скупштине Србије Владимиру Орлићу да хитно закаже седницу на којој би се разматрало стање на Косову и Метохији.

На конференцији за новинаре у скупштини, Пушкић је рекао да је последњим изјавама амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар потврдио да Заједница српских општина треба да послужи да се и Срби са Косова интегришу у систем Косова.

„Србија под влашћу СНС-а врши дезинтеграцију Србија са Косова и Метохије“, рекао је Пушкић.

Он је захтевао да Влада настави да инсистира на повратку дела војске у покрајину, да се одустане од заједничке војне вежбе Војске Србије са НАТО снагама на Видовдан, а да председник Скупштине Србије распише локалне изборе на северу Косова.

Посланик Иван Костић позвао је руководство Србије да се угледа на председника Републике Српске Милорада Додика и поново успостави везе са Русијом.

Додику је честитао на Ордену „Александар Невски“ и додао да Александар Вучић више није једини носилац тог одличја у новијој историји.

„Наша актуелна власт треба да се угледа на РС чија скупштина треба да усвоји резолуцију о заштити српског народа на КиМ. Тражимо да Орлић хитно закаже седницу о Косову, одмах након завршетка ове седнице“, поручио је Костић.

Он је истакао да је политика Александра Вучића према Косову и Метохији пропала, да је дипломатија заказала, да поверење Срба са севера у Вучића опада и да његова политика треба да се мења.