Прочитај ми чланак

Двери траже хитно ослобађање Нога и Радојичића: Вучић је тај који крши Устав!

0

Српски покрет Двери осуђује хапшење бивших народних посланика Срђана Нога и Зорана Радојичића на дан конституисања нове, лажне и ненародне Скупштине и захтева њихово моментално пуштање на слободу. Такође, сматрамо недопустивим малтретирање, снимање и кажњавање грађана који су се спонтано окупили испред Дома Народне скупштине да изразе свој протест против лажних, недемократских и противуставних избора.

Иако са поменутим бившим народним посланицима не делимо начин политичке борбе, апсолутно је недопустиво да власт хапси било кога ко се против ње бори на демократски начин. Оптужбе за кривично дело позивања на насилну промену уставног поретка су у најмању руку бесмислене.

 

 

Једини који данас руше уставни поредак и законе Републике Србије су Александар Вучић и његова диктаторска власт. Они крше Устав и предају Косово и Метохију, они мењају изборне законе у сред изборне кампање, они са режимским Кризним штабом крију истину о епидемији корона вируса, они су зрели за кривичну одговорност због бројних афера криминала и корупције у врху власти.

Двери ће се и убудуће борити за успостављање демократије и владавине права у Србији, за поштовање Устава и закона, слободу медија и демократско право свих да изражавају своје политичке ставове, без обзира да ли се са тим ставовима слагали или не.