Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Светски конгрес породица и дефиле дечије механизације одржани у Београду

0

У организацији Српског покрета Двери, у згради Народне скупштине, одржан Светски конгрес породица, у којем су поред предавача из Србије, учествовали и лидери Светског конгреса породица из читавог света.

c

У организацији Српског покрета Двери, у згради Народне скупштине, одржан Светски конгрес породица, у којем су поред предавача из Србије, учествовали и лидери Светског конгреса породица из читавог света. Након конгреса, гости из света са домаћинима, на челу са Дверима, прикључили су се дефилеу дечије механизације и заједно предали своје захтеве Влади Србије.

v

Др Немања Зарић, интернационални секретар Двери и председник Светског конгреса породица за Србију, као председавајући овогодишњег конгреса, дао је уводну реч и изразио своју захвалност и поштовање гостима из целог света, који учествују на конгресу. Др Немања Зарић примио је и награду од Светског конгреса породица, коју му је уручио Дон Федер, директор коалиција и координатор регионалних конференција СКП-а, за своје досадашње залагање у сфери породичне политике и очување породице као брачне заједнице између мушкарца и жене. Исту награду добио је и Срђан Ного, народни посланик Двери.

Председник Двери, Бошко Обрадовић, обратио се скупу, као домаћин, речима, да наши највећи медији нису данас присутни на конгресу, јер још увек нису спремни или не смеју да пренесу да Двери имају пријатеље широм света, да је политика Двери призната код светских лидера породичне политике. Ми смо прва парламентарна организација у Светском конгресу породица. Двери желе да ова тема, буде тема на највишем нивоу у Србији и ми смо доказали да се из Народне скупштине може чути глас породичне Србије. Ми смо породичну политику ставили у централни део нашег политичког програма, јер верујемо да је породична политика, политика будућности за 21. век – закључио је Бошко Обрадовић.

b

Брајан Браун, председник Светског конгреса породица, отац осморо деце, честитао је Дверима на великом успеху. У многим земљама света политичари не смеју да подрже промовисање породичних вредности, али у Србији то није случај, јер постоје Двери – рекао је Браун. Морамо се борити да породица опстане и победи. И нико не гарантује да неће бити последица за оне који се боре за породичне вредности, али ја сам сигуран и оптимистичан и верујем да политика породице има будућност и да ћемо победити.

Захваљујем се Дверима што су организовале овај конгрес. Садашњи закони ЕУ делују на штету и против породице. Некада је Европа баштинила породицу и борила се за очување породичних вредности. Европа је развијала културу и уметност, која се ширила по целом свету. А данас Европа има 44% разведених бракова, 55% деце се роди ван брака. Више милиона абортивних таблета се прода сваке године, а једно дете се абортира на сваке 22 секунде. Да ли је то Европа коју желимо? Јасно је да ЕУ одумире. Супернационална Европа која је наметнула антипородичне вредности сече грану на којој седи – рекао је Фабрис Солин, члан Саветодавног одбора СКП-а.

n

Лука Волонте, председник НОВАЕ ТЕРРАЕ фондације из Италије и некадашњи европски парламентарац, истакао је да подржавање породице није подржавање политичких вредности, већ принцип подржавања социјалне правде. ММФ и многе НВО данас нападају традиционалну породицу, а статистички подаци говоре, да они људи који желе да заиста буду срећни, ту срећу могу да доживе само у браку – рекао је Волонте.

Леван Васадзе, председник СКП-а за Грузију, рекао је да су наше земље сличне и по историји и по традицији и менталитету. Имали смо до сад три велике пошасти које су нас напале, либерализам, комунизам и фашизам. Победили смо их заједно са руском браћом, и то обрнутим редом. Прво фашизам, па комунизам, а сада ћемо заједно победити и либерализам. Либерализам је најодвратнији, јер је ушао у сваку спаваћу собу, сваку кућу. Узима нам супруге и децу. Међутим, то им нећемо дозволити, јер ми желимо да будемо тамо где су били и наши преци, и то не својом вољом, већ уз Божију помоћ.

m

Алексеј Комов, представник СКП-а за Русију, истакао је да је природна породица кључ решавања проблема, тј. кључ решења свих проблема који дотичу друштво. Образовање је веома важан аспект у развоју наше деце и друштва у целини. Комов је истакао да је стицање правог и здравог образовања, данас у школама ретко и да је због тога будућност здраве нације у формирању образовања деце код куће. У Русији и Америци већ постоји такав систем образовања, који се све више мора подстицати. Тренутно се у Русији на овај начин школује око 15 хиљада деце, ау целом свету око 2,5 милиона деце – закључио је Алексеј Комов.

Информативна служба Српског покрета Двери