• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ДВЕРИ СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА: Зову СРС и ДСС у уједињени патриотски фронт!
Прочитај ми чланак

ДВЕРИ СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА: Зову СРС и ДСС у уједињени патриотски фронт!

0

patriotski-blok-glas-rusije
На Савиндан 2014. навршава се 15 година постојања и рада Двери, што  је у недељу увече обележено свечаном академијом  у препуној сали Театра 78 у Београду.

Први број студентског часописа за националну културу и друштвена питања ДВЕРИ СРПСКЕ изашао је о Савиндану 1999. године, као гласило студената србистике Филолошког факултета Универзитета у Београду. Ово је био први часопис студената-родољуба на Београдском универзитету после Другог светског рата.

Тако је почела историја Двери, које су 2003. године прерасле у прву српску патриотску НВО – удружење грађана Српски сабор Двери, а 2011. објавиле нестраначки улазак у политику основавши ГГ Двери, која је наступила на свим нивоима избора 2012. године. Изборна крађа их је спречила да уђу у Скупштину Србије, а у 10 скупштина општина и градова Србије Двери данас имају 36 својих одборника.

На свечаној академији, представници покрета Двери су упутили позив Српској радикалној стрнаци и Демократској странци Србије и свим патриотским организацијама да заједнички наступе на предстојећим републичким изборима! Такође, академику Кости Чавошком је уручена Повеља слободе.

Представници овог покрета наглашавају да ће на ванредним изборима кандидовати идеје против сарадње са Европском унијом. Уместо тога залагаће се за окретање евроазијским интеграцијама, али и традиционалним и породичним вредностима.

Гости свечане академије су били и познате јавне личности: др Коста Чавошки, прослављени глумац Петар Божовић, познати поп певач Марко Булат и други.

Редакција, Србин.инфо, је искористила прилику да на свеченој академији,  поводом 15 година постојања покрета Двери, постави питања Владану Глишићу, члану Старешинства Двери, и Ивану Ивановићу председнику СНП Наши, у вези предстојећих избора и о могућој патриотској коалицији на предстојећим изборима.

vladan-glisic12

ВЛАДАН ГЛИШИЋ – ДВЕРИ

Да ли ће Двери изаћи самостално или као део патриотског блока на наредним изборима?

– Позив Двери свим патриотским странкама и  групама да се направи патриотски блок и даље стоји.  Отворени смо за сарадњу,  а сада је потез на њима.  У том смислу, права ствар би било да се направи један заједнички фронт  ДСС, СРС, Двери и све остале патриотске странке, покрети, удружења… То би био један квалитетативан почетак борбе против издајничке политике, која Србију продаје и предаје Бриселу и Вашингтону. Све остале партије чине једну бриселску политичку опцију. Крајње је време се ујединимо, да ниједан патриотски глас не оде у ветар.

Портал „Србин.инфо“ је недавно урадио интервју са бившим СНС функционером, Душаном Јакшићем. У том интервјуу господин Јакшић је навео да је не тако мали број чланова СНС незадовољно политиком свог руководства због издаје Косова и Метохије и евроатланских интеграција. Да ли позив важи и за незадовољне чланове, гласаче и симпатизере владајуће коалиције?

– Наравно, тај позив важи не само за ове странке које сам навео, већ и за све појединце и све будуће организације и покрете који ће настати у тим сукобима унутар владајуће коалиције, које се цензуром у главним српским медијима прекривају. Тачно је да је много гласача СНС препознало превару коју Вучић, Николић и садашњи врх странке раде. Поготово је велико незадовољство међу људима који су очекивали да ће напредњаци водити патриотску политику, коју су обећавали на изборима. 

Велико је незадовољство у самом СНС и ми ћемо бити спремни да разговарамо и укључимо у заједнички фронт све људе из те странке који ће је напустити због издајниче политике руководства.

Да ли Двери имају већ сада неког кога ће кандидовати за будућег градоначелника Београда?

– Учествоваћемо на локалним изборима у Београду, али нећемо учествовати у превари који овај изборни систем намешта кроз маркетинг. Градоначелник се не бира непосредно, већ посредством страначких договора. Ако је већ тако, бесмислено је правити кампању о градоначелнику Београда о коме народ не може да се изјасни. Зато ћемо наступати као листа.

ivanovic-ivan-zastava

ИВАН ИВАНОВИЋ  – СНП НАШИ:

Да ли ће СНП Наши на изборима учествовати самостално или као део неког будућег патриотског блока?

– Као што је познато, СНП Наши се залаже за стварање патриотске коалиције која би могла да оствари један добар резултат.  Само тако бисмо могли да се супроставимо издајничкој власти. Надамо се да ће доћи до стварање патриотске колалиције, чији ћемо ми бити део. Ми сами немамо капацитете да пређемо цензус.

Које странке видите у тој патриотској коалицији?

– То су СРС, ДСС, Двери, и остали патриотски покрети. Ти позиви су и раније упућивани ДСС и СРС, али нисам сигуран да ли ће тај позив ове странке прихватити. А што се тиче Двери очекујем наредних дана и њихов формални позив како бисмо се договорили  о заједничком наступу на престојећим републичким изборима.

На прошлим изборима власт је покрала патриотске странке недопустивши на тај начин да оне уђу у Скупштину Србије? Да ли се плашите нове изборне крађе?

– Ни по коју цену се не сме дозволити крађа гласова. Свест људи који буду дежурали на кутијама, као и читава организација мора да буде подигнута на виши ниво како се не би дозволила крађа И ако дође до покушаја крађе, треба одмах алармирати међународну јавност. Ту мислим на Руску федерацију, Кину и на остале земље које су стале у одбрану интереса републике Србије.

Значи будући патриотски блок би требало да позове посматраче и из тих земаља?

– Наравно, јер постоји реална опасност да власт покраде изборе. Нова крађа патриотских гласова не сме да се дозволи.

(Србин.инфо – Дејан Петар Златановић, Алексеј Димитријевић)