Прочитај ми чланак

Двери: СПН, НАДА и МИ имају шансу да спрече нову изборну крађу коју СНС спрема…

0

Српски покрет Двери позива коалицију „Србија против насиља”, коалицију „НАДА” и групу грађана „Ми – глас из народа” да на конститутивној седници новог сазива скупштине града Београда 19. фебруара формирају техничку, прелазну власт у Београду, орочену на неколико месеци до следећих локалних избора.

Уколико не могу заједнички да функционишу на власти више од тога, онда предлажемо да у истом термину са преосталим локалним изборима на пролеће буду поновљени и градски избори у Београду. Управо из тог разлога од највећег значаја је смена актуелне напредњачке власти и сређивање бирачких спискова уочи следећих избора, како нам се више никада не би поновила изборна крађа са фиктивним бирачима од 17. 12.

Сматрамо да су, без обзира на све идеолошке разлике између њих, колеге из опозиције дужне да зауставе нову изборну крађу у најави за локалне, општинске изборе у Београду који нас ускоро чекају и где ће власт применити исти рецепт од 17. децембра са гласачима који не живе у главном граду. Ово је питање њихове политичке одговорности и позивамо их да је преузму, а не да својом несарадњом одржавају СНС на власти. Ако СПН, НАДА и МИ не формирају власт у Београду биће одговорни за нову изборну крађу коју СНС спрема на следећим изборима јер је нису спречили. Ако је формирају – онда ћемо после 12 година власти СНС захваљујући њима добити прве поштене изборе у Србији, управо у нашој престоници.