Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: СНС извела покушај убиства СПС чланова, социјалисти да бојкотују изборе!

0

Покрет Двери осудио је данас напад на функционере Социјалистичке партије Србије (СПС) у Жабљу и затражио да се хитно нађу виновници напада у којем су тешко повређени председник и секретар изборног штаба СПС, а социјалисте позвао да се придруже бојкоту изборе.

„Само дан након проглашења избора СНС је почео изборни крвави пир. Јасно је да је бојкот једино средство борбе против убица са шипкама и због тога позивамо СПС да се придружи бојкоту“, наведено је у саопшптењу Двери, уз оцену да „више није питање политике већ живота и смрти и грађана и државе“.

„Срамотно би било да СПС, садашњи коалициони партнер СНС, након покушаја убиства њихова два функционера настави учешће у изборима где побеђује онај који има дужу шипку спремну за ломљење лобања чак и коалиционих партнера“, оценио је покрет Двери. Социјалистичка партија Србије затражила је у четвртак увече од надлежних државних органа да „преиспитају улогу председника општине Жабаљ Чедомира Божића, кога сматра налогодавцем напада на просторије СПС Жабаљ“, када су, како се наводи, „нанете изузетно тешке телесне повреде председнику изборног штаба СПС Стојану Бороји и секретару изборног стаба Зорану Шокићу“.

Социјалисти су саопштили да су три маскиране особе „наоружане металним шипкама“ насилно упале у просторије СПС „и сурово тукле Бороју и Шокића до бесвести и крви“, који су „са повредама главе, обилним крварењима и отвореним преломима руку и ногу“ хоспитализовани у Ургентном центру Војводине.