Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Скандалозни СНС беџеви „Ја сам вакцинисан, а ти“!

0

Србија је од доласка Српске напредне странке на власт постала веома подељено друштво по разним основама, а сада актуелни режим наставља са поделама, и то по здравственом принципу, па чак и дискриминише велики део грађана Србије.

Овога пута реч је о актуелној, веома осетљивој теми у Србији, а то је тема вакцинације против вируса КОВИД-19. Наиме, како је, након што је примила вакцину, изјавила министарка за државну управу и локалну самоуправу Марија Обрадовић, актуелна власт је направила и беџеве на којима пише „Ја сам вакцинисан, а ти?“. Опште је позната чињеница да грађани овој власти и њеном режимском Кризном штабу више уопште не верују, јер су се све време играли са пандемијом корона вируса, „палећи је и гасећи“ онако како одговара дневно-политичким потребама СНС-а. Последица тога јесте и неповерење грађана у вакцине, односно у исправност истих.

Међутим, режим је сада отишао и корак даље и промоцијом беџева са натписом „Ја сам вакцинисан, а ти?“ директно дискриминише грађане своје државе који у овом тренутку не желе да се вакцинишу, али и све оне који желе да приме вакцину, али не могу доћи на ред за вакцинацију. Не знамо да ли је циљ ове власти да обележи и из друштва изопшти велики део својих грађана, али је чињеница да је ова кампања промоције вакцинације крајње дискриминаторска. Замислимо само да неко прави беџеве са натписом „Ја сам Србин, а ти?“, како би се осећали грађани Србије који нису српске националности?!

Због свега овога, захтевамо хитну обуставу беџева са натписом „Ја сам вакцинисан, а ти?“, као и агресивне кампање за вакцинацију, које ће још више поделити већ ионако подељено друштво у Србији.