Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Овај злочин је последица одсуства породичне политике

0

Српски покрет Двери изражава своје најдубље жаљење због свирепог убиства мајке пред сопственом децом, које је могло и морало бити спречено адекватном и професионалном реакцијом.

Тражимо да се деци укаже најбоља могућа заштита и помоћ, а Двери су спремне да дају и лични допринос.

Инсистирамо да се утврди одговорност овог злочина, које је дефинитивно последица катастрофалног система у којем живимо и потпуног одсуства породичне политике, која би морала да делује као заштитни стуб.

Тражимо од надлежног министарства да обезбеди примену важећих закона, а да се безбедност породице у сваком смислу постави као приоритет државе и друштва.

Дугогодишња негативна селекција и непрофесионализам у најважнијим државним институцијама нажалост сада показују какве последице грађани Србије могу да очекују уколико се хитно не изврши смена, и на најодговорнија места дођу људи од знања и нтегритета.

Када институција брака и породице као заједнице мушкарца и жене (како Устав Србије и налаже) добије подршку државе, а мајка буде призната и уважавана као светиња у нашем друштву, закони ће бити поштовани, а деца и родитељи безбедни.

Информативна служба Српског покрета Двери