Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ОТКРИЛЕ СКАНДАЛ НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА: Ево како банке подмићују судове у Србији!

0

Посланик Двери Срђан Ного позвао је јуче премијера Александра Вучића и министарку правде Нелу Кубуровић да уведу ред у банкарско пословање.

Ного је у Скупштини рекао да због проблема у функционисању банкарског тржишта у Србији трпе целокупна привреда и грађани, те да су због тога премијеру предали материјал о сумњивом пословању банака у Србији.

Он је казао и да у експозеу премијера није било речи о „пореским утајама које спроводе банке“, нити како решити проблем што банке неће да дају повољне кредите домаћој привреди.

Он се осврнуо и на уговоре које су, како је рекао, склопили председници Трећег и Другог основног суда у Београду и председник Врховног касационог суда 2014. и 2015. године са Пиреус банком, а по коме запослени у тим институцијама могу да узимају кредите под повољнијим условима.

Ного је навео да је јавна тајна да су и друге судије склапале такве уговоре, те се поставља питање да ли тако нешто може да утиче на независнсост тих судова.

Ного је критиковао државу и зато што дозвољава да буду тајна подаци о казнама банкама.

Такође тврди да се 600 судија учланило у СНС кад нису реизабрани, а да су после враћени у Судове. Пошто судија не сме да буде члан странке, Срђан Ного је позвао Александра Вучића да одговори на питање да ли су 600 судија тренутно чланови СНС-а.