Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Отказати гостопримство економским мигрантима

0

Поводом натписа који је објављен у овдашњем електронском медију o могућем смештају економских миграната у некадашњем хотелу Каструм у Гамзиградској бањи, ГО Српског покрета Двери у Зајечару апелује на градску власт да учини све што је могуће како би се одустало од ове сулуде идеје.

vucic-sns-i-migranti-2016-post

Сведоци смо бројних пљачки и физичких насртаја на мештане од стране миграната смештених у близини насеља, како се таква ситуација не би пресликала и код нас, у потпуности се слажемо са житељима Гамзиграда и Гамзиградске бање да избеглице не треба стационирати у ово бањско лечилиште.

Апсурдно је и помислити да би људи, који су због костобоље, прелома и других здравствених проблема дошли на рехабилитацију у специјалну болницу, могли да побегну од могућих пљачкаша.

Треба подсетити да се само на неколико километра налази и касно-антички локалитет Ромулијана који лако може постати мета вандализма доконих избеглица.

Са друге стране, бесмислено је и пружити гостопримство економским мигрантима, који немају никакве шансе да пређу границе са Хрватском и Мађарском, а у Србију нису ни дошли да би остали.

Надлежна министарства уопште нису домишљата када је у питању стварање економских услова за развој града како би млади могли да обезбеде минималну егзистенцију, али када треба спровести промашену политику, онда је источна Србија одлична јасла.