Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Одузимање деце ствара неповерење у државне институције

0

Шта је следеће: продаја наше деце странцима?

Узнемиреност у јавности због два најновина случаја одузимања деце родитељима и хранитељима расте из дана у дан, пре свега зато што се све дешава под велом тајне, са много нејасних чињеница и неразјашњених околности. Грађанима је ускраћена прецизна информација о овим, све учесталијим случајевима, па тако расте паника и неповерење у државне институције.

У Србији не постоји институција која би у континуитету пружала стручну помоћ родитељима и хранитељима, истински заштитила интерес детета и непристрасно пратила ефекте примене Закона о спречавању насиља у породици. У овом тренутку заиста се чини да од државног система нема никакве помоћи и да се једини спас може тражити у притиску јавности, а то је недопустиво. Зато Двери предлажу нову државну институцију – Заштитника породице.

За сада је евидентно да у центрима за социјални рад у београдским општинама постоје службеници чије активности, професионалност, компетентност и поступање би било добро проверити.

Поред неморалних ријалитија, антипородичних закона и агресивних „роднихˮ идеологија, сада се поставља питање да ли се Србији на мала врата намеће модел социјалне политике у којој је одузимање деце и збрињавање у приватне домове уносан и исплатив посао, посебно када се ради о усвојитељима из иностранства?

Истичемо да ће се Српски покрет Двери енергично обрачунавати са сваким покушајем нехумане злоупотребе деце.

Инфо служба Двери