Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Нови споразум са ММФ – „Кућа на продајуˮ

0

Нови споразум наше државе са ММФ-ом, који су властодршци назвали „чуваркућа“, с обзиром да предвића приватизацију и распродају скоро свега што нам је преостало од стратешких државних ресурса, правилније би било назвати „Србија - кућа на продајуˮ.

По овом споразуму у име Србије Синиша Мали се обавезао на приватизацију ПКБ-а, Петрохемије, МСК и Комерцијалне банке, али и на поскупљење струје и прелазак Електропривреде Србије у акционарско друштво, што је само први корак у продаји ЕПС-а.

И овај споразум са ММФ-ом, као и многи други, наставља погубну неолибералну економску политику којој је приватизација циљ сам по себи, без анализе ефеката по српску привреду. Рецимо, управо из ММФ тврде да МСК не прави губитке, али је по њима баш то разлог за приватизацију, као што је разлог за приватизацију и када државно предузеће прави губитке.

Двери сматрају да оваква економска политика власти и потпуни губитак сувереног одлучивања у економским питањима наноси дугорочну штету Србији, а све зарад краткорочног „крпљења“ рупа у буџету.

Након ове последње распродаје Србија дефинитивно постаје колонија страног капитала који ће владати нашом државом, а Србија ће се претворити у земљу јефтине радне снаге и општег сиромаштва.

Информативна служба Двери