Прочитај ми чланак

Двери Нови Сад: Вучевићево лицемерно згражавање над насиљем на Цетињу

0

Док се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић згражава јучерашњим насиљем на Цетињу, наравно без помињања Ненада Чанка, покрајински премијер Игор Мировић се извињава грађанима Црне Горе због учешћа исте особе „у насиљу и безбожништву“.

Док Мировић поручује да Чанак више никада неће бити део покрајинске власти док се он буде питао, његов страначки колега, потпредседник СНС, се лицемерно згражава над насиљем, а Чанка који је то потпиривао држи у власти у Новом Саду. Мировић и Вучевић  се згражавају, а са друге стране, реакције тужилаштва коју су Двери тражиле на директно уплитање Ненада Чанка у верска  питања и стварања немира и панике код грађана нема.
Односе међу представницима власти у Војводини, а посебно на релацији Вучевић – Мировић, СНС треба да реши унутар своје странке, а не да узнемиравају грађане који се већ недељама питају ко све ово ради и по чијем налогу. Да подсетимо, свему овоме претходило је отварање питања војвођанске нације  директно из Владе Србије преко министра Чомић, која је на то место дошла као Чанков коалициони партнер.

Јасно је да Милош Вучевић не сме или неће да избаци Чанка из власти у Новом Саду, као што ни Ана Брнабић неће или не сме да смени министра Чомић. Разлоге тога грађанима Новог Сада треба да објасни првенствено Милош Вучевић, а не да се лицемерно згражава над насиљем на Цетињу.

Ненад Чанак, као његов коалициони партнер, је својим делањем на Цетињу осрамотио све Новосађане и за то треба да буде одговоран онај који је са њим формирао власт у Новом Саду.