Прочитај ми чланак

Двери Ниш: Хитно поставити сигнализацију и обезбеђење на „чамурлијском“ путу

0

Градска организација Двери Ниш се придружује захтевима мештана нишког села Чамурлија за хитним мерама безбедности саобраћаја на регионалном путу Ниш-Алексинац, због чега су се мештанима у блокади саобраћаја придружили и потпредседница Двери и народни посланик у будућем сазиву Народне Скупштине проф. Тамара Миленковић Керковић и део руководства Двери Ниш.

Ни сви предизборни каравани градоначелнице Сотировски, ни све предизборне и постизборне посете и обећања министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића, попут обећања о затварању сметлишта Бубањ и изградњи нове депоније, изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода, измештање пруге из центра Ниша, обезбеђење пружних прелаза и још много тога, не могу да сакрију неспособност локалне СНС власти, као и незаинтересованост републичке власти за Ниш и југ Србије.

Готово годину дана мештани нишког села Чамурлија преклињу надлежне да регионални пут Ниш-Алексинац на коме нема ни обележене разделне траке, а камоли тротоара и осветљења, обезбеде најосновнијом сигнализацијом – пешачким прелазима и препрекама у виду „лежећих полицајаца“. Ни Град, ни Секретаријат за комуналне делатности, енергетику и саобраћај, ни надлежно Министарство, а ни  „Путеви Србије“ на ове молбе не реагују, а тек након што је пре десет дана на овом необележеном и прометном путу тешко повређен дечак, из „Путева Србије“ најављују израду пројекта „који ће потрајати“.

Двери Ниш и потпредседница Двери, проф. Тамара Миленковић Керковић су се мештанима Чамурлије придружили на трећој по реду блокади саобраћаја и подржали њихове захтеве за ХИТНО постављање основне сигнализације и препрека за спречавање брзе вожње крај села.

Градоначелницу Ниша Драгану Сотировски, позивамо да након Шарм ел Шеика, Риксос ресорта и египатских плажа, хитно посети и Чамурлију, и заустави малтретирање и угрожавање живота мештана и њихове деце. Брзина којом „Паркинг сервис“ скида кошеве са игралишта или прави паркинге крај нишких основних школа или ефикасност са којом се зором сече дрвеће  са нишких тргова и јавних површина, биће драгоцена мештанима Чамурлије да им се ХИТНО обележи пешачки прелаз и поставе „лежећи полицајци“ и препреке на необележеном путу којим њихова деца одлазе у школу.

Српски покрет Двери и Градска организација Двери Ниш не одустају од захтева за локалним изборима у Нишу јер је градска власт у дугогодишњем рату са интересима грађана и Града Ниша.