Прочитај ми чланак

ДВЕРИ НА НАЈВЕЋЕМ ДОГАЂАЈУ за труднице у Србији

0

Делегација Двери, коју су чинили председник Бошко Обрадовић и председник Савета за породицу и популациону политику Двери, Радош Пејовић, били су гости на прослави 3. рођендана највеће школе родитељства у Србији „Мамин сан“, који се одржао у среду 30. маја у Мадлениануму у Земуну.

„Мами сан“ је удружење које се бави припремом и едукацијом за родитељство будућих родитеља. Они су такође баве и индивидуалном и групном едукацијом трудница, као и психолошким саветовањем породиља. Ово удружење тренутно броји преко 4 хиљаде мама које користе бесплатне услуге које им пружа удружење „Мамин сан“.

У склопу прославе, била су и веома едукативна предавања на изузетно значајне теме данас, као што су: „Завиримо у свет бебе у материци“, „Зашто чувамо матичне ћелије“, „Десет савета за успешно дојење“, „Од јајне ћелије сперматозоида до прве бебине године“, „Здрава мама, здрава беба“.

Јована Балашевић, ћерка нашег познатог певача Ђорђа Балашевића, испричала је присутним трудницама своје искуство и као труднице и као породиље и као мајке. Пружила је пуну подршку развоју родитељства и потреби за стварањем породице.

Пуна сала трудница у Мадлениануму слика је Србије за коју се Двери залажу и за коју се боре. Труднице у Србији морају да имају привилегован статус у нашој држави, јер свака мајка данас је заиста херој нације. Двери ће наставити на промовисању породичне политике и неопходности да се породица стави у центар друштвено-политичких дешавања у Србији.

Председница удружења „Мамин сан“, госпођа Данка Тодоровић, захвалила се у склопу панела, Бошку Обрадовићу и Радошу Пејовићу на подршци и присуству.

Савет за породицу и популациону политику Српског покрета Двери