Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ми смо међу пет најјачих политичких организација!

0

dveri-2014

Члан старешинства покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је у Чачку да је тај покрет међу „пет појединачно најачих политичких организација у земљи“ и означивши „почетак предизборне кампање за локалне изборе у том граду идуће године.

Ми смо међу пет појединачно најјачих политичких организација у земљи, на прошлим изборима освојили смо око 130.000 гласова, односно 3,6 одсто и сигуран сам да ћемо у наредном периоду пресудно утицати на збивања.

Уједно озваничавамо почетак предизборне кампање у Чачку, јер нас у року од једне године очекују избори“, рекао је Обрадовић.

Двери су започеле поступак регистрације као политичке организације, подсетио је Обрадовић, што како је навео на конференцији за штампу, представља важан догађај и прекретницу у досадашњем развоју.

Обрадовић је данас у просторијама чачанског повереништва дао потпис за оснивање политичке организације Српског покрета Двери.

Покрет постоји 16 година, од чега последње четири као група грађана која учествује у политичком животу Србије, а према Обрадовићевим речима дошло је време да се прошире капацитети и опсег деловања.

Регистрација ће утицати на омасовљење чланства и укључивање у политику нових, стручних и поштених људи који су је се до сада клонили, зградјени неморалом, навео је он.

Обрадовић је казао да је до сада више од 700 Чачана дало свој потпис за регистрацију Двери као политичке организације, и да ће прикупљање потписа у Чачку трајати још данас и сутра у просторијама повереништва, од подне до 20 сати.

Очекујемо да ће до краја седмице бити прикупљено свих 10 000 неопходних потписа на нивоу Србије и да ће почетком марта бити одржана оснивачка скупштина која треба да потврди статут, програм и органе покрета. Потом ћемо документацију предати надлежном министарству које треба да одобри регистрацију, објаснио је он.

Како је рекао, биће задржани досадашњи начин организације, унутрашња структура и име покрета, јер овај покрет не жели да функционише као остале странке, а на оснивачкој скупштини биће одлучено да ли ће ова организација имати председника.

(Двери)