Прочитај ми чланак

Двери КиМ: Да ли је на делу нови договор Вучић-Курти?

0

Док се Отаџбина Србија и њени грађани о јаду и невољи забављају, дотле Курти у медијском мраку одрађује последње кораке у својој агенди тоталне окупације севера КиМ. Наиме, погођена таласом насиља, јавност у Србији ових дана остаје ускраћена за информације о актуелним дешавањима на КиМ која се односе на дефинитивну окупацију севера КиМ.

Српски народ је 23. априла ове године бојкотовао сепаратистичке изборе, после 10 година учешћа Српске листе у сепаратистичким владама Тачија, Харадинаја и Куртија. И сада постоје поједине минорне странке и појединци који ће можда узети учешће у новим сепаратистичким властима у четири општине на северу КиМ, где су на лажним изборима за градоначелнике и одборнике скупштина општина наметнути Албанци у срединама у којима Срби чине 98% становништва. Да ли ће један од тих бити и Александар Јаблановић, који се недавно сусрео са Вучићем у Београду и пружио подршку Вучићевом митингу 26. маја? Да ли је он добио сагласност београдског режима да у будућем сазиву локалног парламента у Лепосавићу заузме место заменика албанског лажног градоначелника?

За то време, док траје разоружавање Срба и Србије, Куртијев саборац Бесник Бисљими поручује да је лажна држава Косово спремна и на евентуални рат са Србијом. Овим се Србима на северу КиМ шаље јасна порука да и не помишљају на било какав отпор намери приштинског режима да у хитном року ових дана постави градоначелнике и одборнике у објектима у којима су смештене српске институције локалне самоуправе и тиме ставе тачку на коначну окупацију севера КиМ. Случајно или не, али тај рок се поклапа са датумом одржавања Вучићевог митинга против сопственог народа 26. маја.

Да ли је нормално да се тих дана спрема пражњење севера тако што се српском становништву намеће обавеза одласка на Вучићев контрамитинг у Београд? То је претња свим запосленим у школству, здравству, локалној самоуправи, Трепчи, Првој Петолетци, Лоли Лешак, бившим припадницима полиције и цивилне заштите, приватницима великим и малим везаним за привилегије режима – да морају бити у Београду тога дана. За то време, Курти уз свесрдну помоћ тзв. међународне заједнице, може испунити свој наум и заузети зграде локалних самоуправа на северу КиМ, јер ће оне остати максимално незаштићене и освојене без и трунке отпора. Да ли је нормално да то ради београдска власт и зашто на то пристају представници Српске листе? Да ли све ово представља њихов договор са Куртијем и коначну предају севера КиМ?