Прочитај ми чланак

Двери испрeд Скупштине: Референдум о промени Устава Србије да се поништи (ВИДЕО)

0

Референдум о промени Устава Србије, који је заказан за 16. јануар, требало би да буде поништен, оценио је данас лидер Двери Бошко Обрадовић и позвао грађане, да уколико се то не деси, изађу на њега и гласају против.

Обрадовић је испред Скупштине Србије најавио почетак референдумске кампање у оквиру које ће, како је рекао, позвати грађани да јасно и гласно кажу „не“ уставним променама.

Он је оценио да за спровођење референдума нема никаквих демократских услова.

„На сваком референдуму у свету морале би да постоје две стране, „за“ и „против“. Обе стране би морале да имају равноправан третман у медијима и у референдумским одборима. Ово је невидљиви референдум у којем чак и власт ни на који начин у медијима не форсира своје залагање „за“, а замилсите тек стање нас који смо против“, рекао је Обрадовић новинарима.

Најавио је да ће Двери алармирати сва радна тела, од Привременог тела за праћење медија, преко Радне групе за сређивање бирачког списка до РИК-а, да тема референдума постане хитна.

Каже да би референдум могао да буде и одложен после избора 3.априла и да се отвори јавна расправа о промени Устава.

Према његовој оцени, има много разлога да се гласа против, а прво и основно је, каже, зато што је реч о наредби из Брисела.

„Ту су и бројни други разлози који говоре о томе ако овакав референдум сада прође, ако се сада десе овакве промене шта је следеће? Да ли власт намерава да избацује преамбулу о КиМ, да нам наметне Рио Тинто, уведе обавезну вакцинација, насељавање миграната, ковид прописнцие 24 сата…“, упитао је Обрадовић.