Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ИМАЈУ ДОКАЗЕ: Вучић 2008. године у америчкој амбасади издао Србију! (ВИДЕО)

0

То је саопштио потпредседник Двери Иван Костић, на конференцији за медије која је одржана у Скупштини Србије.

„Циљ стварања и рада Српске напредне странке је противан ономе у шта су њене присталице и гласачи веровали. Српска напредна странка је основана да омогући остварење циљева који су против интереса народа и због тога она је велика политичка превара. То најбоље показује стање у Црној Гори, јер Срспка напредна странка и ова власт не смеју да реагују и заштите Србе и светиње Српске православне цркве. Не смеју да се замере актуелној власти и Милу Ђукановићу.

У депешама Викиликса се налазе делови извештаја тадашњег амбасадора САД-а у Србији Камерона Мантера, а у једној од њих, из 19. новемра 2008. године, стоји следеће: „Стефановић је поново потврдио жељу СНС-а да Србија буде члан ЕУ и проценио да би трајно решење за Косово могло да буде постигнуто у року од 4-5 година. Међутим, ЕУ би требало да јаче доприноси слањем позитивних сигнала пре него што народ буде припремљен да прихвати решење за Косово.

Такође, у депеши из 24. децембра 2008. године се наводи: „У светлу надолазеће Вучићеве посете Хрватској, СНС каже да не планира да тражи финансијску помоћ за преостале Србе у Крајини. Наши контакти у СНС нас убеђују да та странка подржава одвајање Косова. Стефановић је путовао са Вучићем по Хрватској од 8. до 10. децембра. Стефановић нам је сугерисао да би поправком неколиких српских кућа у Крајини САД побољшале свој углед, док би са друге стране ћутке подржале де факто одвајање Косова. Коштуничиним језиком речено, Стефановић је представио одвајање Косова као једино реалистично решење, јер се „сви Срби моле свако вече да се Косово одвоји од Србије.““

Ово су непобитни докази да је Срспка напредна странка формирана уз благослов неолибералних структура, које су везане за НАТО пакт, а циљ је био да се промени свест српском патриотском бирачу. Иако се нисам слагао са противнационалном политиком Бориса Тадића, Двери у другом кругу председничких избора 2012. године нису пружиле подршку Томиславу Николићу. Разлог томе је увид да се спрема издаја српског народа.

Први корак ка издаји је било потписивање Бриселског споразума, а касније и изјаве народних посланика СНС-а да реалност о подели Косова и Меотохије треба прихватити. Због свега тога челници Српске напредне странке ће морати да одговарају пред законом за противуставна дела, а Декларација о лустрацији, коју је 2. фебруара Српски покрет Двери усвојио, даје путоказ за спровођење политичке одговорности властодржаца.”