Прочитај ми чланак

ДВЕРИ и ЗДРАВА СРБИЈА ОД САДА ЗАЈЕДНО: За Србију, народ и Русију!

0

Лидери Покрета Двери Бошко Обрадовић и Здраве Србије Милан Стаматовић данас су потписали споразум о заједничком политичком деловању чији је циљ смена актуелне власти, односно да после Вучића Запад не доведе новог Вучића

Обрадовић и Стаматовић су после потписивања истакли и да је данас почело стварање патриотског опозиционог фронта за социјано-праведно и слободно друштво који је отворен за све странке, синдикате и удружења гарђана који деле исте вредности.

Београд

За београдске изборе смо заинтересовани за што шири опозициони фронт, с тим да не можемо и не желимо да се удружујемо са оним који имају шефа у Бриселу, који су спремни за предају Косова и Метохије, који нису права опозиција садашњем СНС-СПС режиму. У том смислу, тако ћемо се и односити са потенционалним коалицијским сарадњама за град Београд, рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

На конференцији је наглашено и да су предстојећи београдски избори, као и избори у још десет локалних самоуправа прва прилика за заједнички наступ и почетак смене „накарадне власти“.

„Обавезујемо се на заједничку сарадњу у борби за смену актуелне републичке власти и стварање широког народног опозиционог фронта који треба да изађе на следеће изборе на свим нивоима“, рекао је лидер Двери.

Обрадовић је навео и да је данас велики дан за опозициону сцену јер се, како је навео, ради о првом, после много година укрупњавању опозиције.

„Ми долазимо из унутрашњости, из западне Србије и то њеног непокретног дела где Српска напредна странка нема апсолутну власт“, рекао је он изразивши уверење да ће тако бити и у целој Србији.

Обрадовић је рекао и да се Двери и Здрава Србија залажу за исте националне вредности – очување Косова и Метохије у саставу Србије, ближу сарадњу с Русијом и да су против уласка у ЕУ и НAТО.

„Наше јединствено је потпуно“, рекао је он, истакавши да сарадња неће бити могућа са онима који под фирмом опозиције сарађују са СНС.

У том контексту поменуо је Демократску странку и њеног лидера Драгана Шутановца, истакавши да Двери и Здрава Србије не желе да после смене режима Aлександра Вучића на власт дође „гори Вучић“.

Хомосексуалци

Програм Здраве Србије је јасан по питања хомесексуалаца – не желимо да оспоравамо тим људима да се опредељују на тај начин, али не могу то да раде јавно. Ми не знамо зашто се у Србији потенцира да имамо геј параде. Био сам у Америци и тамо се чак те параде изводе у неким издвојеним четвртима, а не као код нас у главној улици где јавно изађу српски министри да би ту манифестацију подржали још јаче својим присуством. Ми се такође противимо томе што се давање привилегије за хомосексуалце повезује са питањем Косова и чврстим везама Србије са Русијом. Наш програм је светосaвски, за породицу за рађање, а тога нема међу хомесексуалцима, закључио лидер Здраве Србије Милан Стаматовић.

Стаматовић је рекао да Здрава Србије као ни Двери никада нису кокетирали са Вучићем и да им је то предност.

Навео је да их власт, као и све који другачије мисле назива криминалцима, вређа и дискредитује на разне начине и истакао да их то неће уплашити.

„Не желимо да мењамо власт на улици већ на изборима“, рекао је Стаматовић који је позвао све странке на сарадњу у вези обезбеђивања фер и демократских услова за изборе.

Он је навео и да бирачки спискови морају бити проверени и сређени, а медији слободни као и да је неопходно да Вучић престане да злоуптребљава државне институције.

Оштро је критиково економску политику владе, истакавши да Србија нема службу за заштиту националне економије.

Навео и да општина Чајетина није могла да добије ни дозволу за изградњу панорамске гондоле а камоли неку субвенцију док страни инвеститорима немају с тим никвих проблема.

„Борићемо се да заштитимо домаће пољопривредне произвођаче и раднике“, рекао је Стаматовић.

Двери и Здрава Србије су принципе заједничко политичког деловања сублимирали у преображењску декларацију од 15 тачака.

„Ми смо српски родољуби и заштита српског националног и духовног идентитета као и српских националних и државних интерса, за нас је увек на првом месту“, једна је од тачака те декларације.