Прочитај ми чланак

Двери и радикали за Србин.инфо: Власт је издала Косово! Следи одлучан одговор!

0

Kosovo nije na prodaju(Србин.инфо)

Поводом потписивања споразума са Приштином, редакција „Србин.инфо“ је разговарала са представницима Српске радикалне странке и покрета Двери.

– Нажалост, потврдила су се наша страховања да је власт само одлагала капитулацију. Све што се дешавало у претходних недељу дана било је само спиновање јавности, да би се лакше представила њихова издаја земље – објашњава заменик председника радикала Немања Шаровић.

– Бриселски преговори са Хашимом Тачијем су се завршили тако да се он враћа у Приштину са државом у џепу јер не постоји ни једна правна могућност да се овај чин издаје подведе под Устав Србије. Није битно да ли командант полицијске станице на северу Косова мора да буде Србин. Најбитније  је да да полиција на целом Космету, а самим тиме и командири полиције, могу да обављају дужност искључво по Уставу и законима Србије, а не према закону шиптарске власти у Приштини. Свако друго је решење је издаја земље и предавање наше јужне српске покрајине шиптарским окупаторима – истиче Шаровић.

 Радован Тврдишић из покрета Двери сматра да чин заокруживања добровољног признавања независности Косова и Метохије де факто чин велеиздаје.

– Иако још није овај потпис ратификован у српској скупштини он је далекосежно погубан и значи први пут у историји добровољно одрицање своје територије – поручује Тврдишић.

Немања Недељковић из покрета Двери каже да је власт у Бриселу директно срушила Устав земље и издала државне и националне интересе.

– Покрет Двери подржава став српског народа са Косова и Метохије који је одлучан у да не прихвати споразум са Шиптарима. Важно је истаћи да данашњу издају није потписала Србија и иза тога не стоји Србија већ Ивица Дачић и Александар Вучић. Режим би коначно морао да слуша народ и да распише референдум поводом питања Косова и Метохије и ЕУ, на којем би се наш народ, убеђен сам, јасно определио да је пут Србије у ЕУ завршена прича.

Двери ће своје деловање ускладити искључиво у сагласју са Србима са севера Косова и са њиховим легитимним представницима, и сагласно са њиховим одлукама прилагодити и своје активности у циљу заједничког отпора против предаје српске земље у рукама шиптарских окупатора – обећава Недељковић.