Прочитај ми чланак

Двери и патриотски покрети протестовали због спроразума

0

Dveri

(Танјуг)

Присталице Двери и других патриотских организација протестовали су данас поводом потписивања предлога споразума који је српска делегација парафирала у Бриселу тражећи од актуелне власти да да оставку и распише референдум.

Протест је завршен шетњом до Радио телевизије Србије, где су окупљени још једном позвали председника Србије Томислава Николића, премијера Србије Ивицу Дачића и вицепремијера Александра Вучића да не ратификују споразум и да поднесу оставке.

Они су поручили да су потписивањем предлога споразума у Бриселу „власти издале српски народ и продали Косово и Метохију“ и позвали министре и посланике да се придруже новом протесту који су најавили за сутра.

Протест је почео на Тргу Републике где се грађанима обратио и Борислав Пелевић из Странке српског јединства у оснивању који је рекао да је „Косово предато Хашиму Тачију и осталим терористимама за безначајни датум и пољубац Кетрин Ештон“.

„Издали су КиМ, Србију и своју децу која ће их питати како су могли да продају, предају и издају Косово“, рекао је Пелевић и додао да је власт на тај начин погазила Устав Србије.

Окупљени, који су носили српске заставе и транспаренте „Косово је образ Србије“, „Не у ЕУ“, „Светог Саве нам је завет остао да бранимо наше Косово“, позвали су представнике Српске православне цркве на челу са патријархом Иринејем да поведу митинг.