Прочитај ми чланак

ДВЕРИ Долазимо у суботу на антиглобалистички протест против вакцина и ковид пасоша

0

Српски покрет Двери подржава протесте против кршења људских права у пандемији који ће се у истом термину, 18. септембра одржати у Београду и широм света. Позивамо чланове и присталице Двери да се у суботу у 17, 30 часова саберемо на Тргу Републике у Београду и подржимо протестну шетњу Антиглобалиста Србије.

То је наша обавеза не само зато што су Антиглобалисти Србије подржали Породичну шетњу у организацији Двери 15. маја ове године на Светски дан породице, већ још и више што сви заједно осећамо потребу да се супротставимо бројним злоупотребама пандемије, што је постало нови планетарни феномен. За нас је неприхватљиво кршење Устава и ограничавање људских права и слобода под изговором противепидемијских мера. Посебно се противимо присилној вакцинацији деце и увођењу ковид пропусница и пасоша. Ово више није само здравствено већ и демократско и правно питање. Сви грађани Србије морају имати Уставом загарантовано право избора да одлучују о своме здрављу и нико не може трпети дискриминацију зато што се није вакцинисао.

Из тог разлога још једном позивамо грађане Србије и посебно присталице Двери на суботњи протест Антиглобалиста Србије у Београду, са молбом да се на протест дође без икаквих страначких обележја и само са српским заставама.