Прочитај ми чланак

Двери: Дођите на протест испред РТС-а!

0

 

 

Пошто директор РТС-а, Александар Тијанић, упорно не дозвољава емитовање „Тежине ланаца“ Бориса Малагурског на јавном сервису, организован је протест!

 

Какав би ефекат по просечне грађане у Србији имало приказивање чувеног филма Бориса Малагурског, „Тежина ланаца“ на РТС 1 у термину неке од већ више пута репризираних серија?

 

Да ли би емитовање оваквих емисија и документарних филмова могло имати ефекта и на став грађана према водећим странкама и њиховим „пријатељима“ у Бриселу?

 

Шта год било ваше становиште, Александар Тијанић очигледно мисли да би ефекти били велики чим и даље упорно одбија да емитује „Тежину ланаца“ на „Националном јавном сервису европске Србије“! Због оваквог, и сличних потеза ове телевизијске куће која, при том, има право и да узима новац од грађана Србије, није ни чудо што је слоган РТС-а од „Ваше право да знате све“ измењен у „Ваше право да не знате ништа!“.

 

Зато, дођимо сви на протест испред РТС-а, који ће бити одржан у суботу, 23. јуна у 16 часова.

 

Дођимо да се сви заједно изборимо на право на медијску слободу, јер је она предуслов сваке друге слободе у савременом свету.

 

Политички вођено руководство РТС-а мора да слуша народ макар онолико колико слуша властодршце!

 

Говорници на протесту (који су до сада потврдили своје учешће) биће:
Борис Малагурски, аутор филма, Јасмина Вујић, светски познат нуклеарни физичар, професор на Берклију, Бошко Ћирковић Шкабо, члан реп групе „Београдски синдикат“, Бора Ђорђевић, певач рок групе „Рибља чорба“, Бранко Павловић, политички аналитичар.

 

Субота, 23. јун у 16 часова, испред РТС-а!