Прочитај ми чланак

Двери: Депортовати из Србије све илегалне мигранте

0

Након синоћне пуцњаве у Хоргошу, у општини Кањижа, када су наоружани мигранти патролирали центром села, Српски покрет Двери захтева од Владе Републике Србије да уведе ванредно стање у Суботици и Кањижи, како би ови градови коначно били очишћени од илегалних мигрантских кампова. У тим камповима се не налазе жене, деца и стари нити избеглице из ратом захваћених подручја, већ војно способни мушкарци од 16 до 30 година.

Банде наоружаних људи слободно шетају пограничним деловима на северу Србије већ дуже време, а ово није први пут да се чују пуцњи и да долази до оружаних сукоба између самих миграната, али и између миграната и полиције. За све то време, грађани Суботице, Кањиже, али и Сомбора, Шида, Кикинде, Обреновца и других градова се не осећају сигурно, чак не смеју ни да излазе из својих кућа, поготово у вечерњим сатима.

Подсећамо јавност да је делегација Српског покрета Двери, на челу са председником Бошком Обрадовићем, пре само два дана посетила Суботицу и говорила о овом проблему. Ситуација је сада ескалирала и из тог разлога постављамо питање Министарству унутрашњих послова како је могуће да се наоружани цивили, у овом случају мигранти, слободно шетају територијом Републике Србије? Како је могуће да МУП не чини ништа иако грађани на ову појаву већ дуже време указују?

По информацијама до којих су Двери дошле, ситуација у Хоргошу ни данас није мирна, јер су наоружани мигранти запосели празне куће. Ситуација у овом месту је алармантна, с обзиром да у Хоргошу има 2000 становника и исто толико миграната. Држава се коначно мора ухватити у коштац са овим проблемом и реаговати на крајње озбиљан начин тако што ће ове наоружане банде у складу са законом похапсити, а све оне који су у Србију ушли без докумената депортовати у земље из којих су дошли.